można zastąpić pszenna tortową) Olej 2/3 szklanki Cukier 3/4 szklanki jajka 3 ( w temperaturze pokojowej) proszek do pieczenia 2 łyżeczki Szpinak świeży 200 g Krem: Śmietanka 30 % 200 ml Serek mascarpone 250 g Cukier puder 3 łyżki Poncz do nasączenia: woda 1/4 szklanki Sok z cytryny łyżka Cukier puder łyżeczka Dodatkowo: Owoc granatu 1 Przygotowanie: Szpinak zblendować
Kulinarne przygodyrozgrzać w rondelku, do gorącego wsypać suchą galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Przestudzony wyłożyć na upieczony i wystudzony biszkopt. Schłodzić. Warstwa śmietanowa: 500ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego Podane składniki ubić na gęsty krem, wyłożyć na masie jabłkowej Beza na górną warstwę: 3 białka ¾ szklanki cukru
W garach u Gosiwcześniej nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto przekroić na blaty i już wystudzone przełożyć masą śmietanową. U mnie ciasto urosło z górką więc górną część pokruszyłam ozdabiając ciasto. Masa przygotowanie : 250g serka mascarpone 100ml śmietanki kremówki 30-36% 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki zmiksować razem na gładką masę, którą przełożyć wystudzone ciasto
W garach u Gosicukier (6 łyżek kopiastych) mąka pszenna (6 łyżek kopiastych) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao (3 łyżki) olej (2 łyżki) coca cola (2 łyżki) sól (szczypta) Krem: serek mascarpone (500 g) cukier puder ( 6 łyżek) jogurt naturalny gęsty (600 g) coca cola (1/3 szkl.) żelatyna (4 łyżeczki) Poncz: coca cola (1/3 szkl.) sok z cytryny (1 łyżka) Dodatkowo: dżem truskawkowy
RITA food channelprzydadzą. Sernik czekoladowy z musem malinowym idealnie sprawdzi się na nadchodzące Walentynki Składniki: Spód: 250 g kakaowych ciastek 90 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń czekoladowy (bez cukru) 200 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki 30% Mus malinowy: 1 kg malin mrożonych
Oryginalny smakidealnie komponuje się z żelką jagodową i aksamitnym kremem. Całość smakuje obłędnie i szybko znika przy małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fix Poncz: 400 ml wrzątku 3 łyżki kawy 90 ml likieru amaretto 70 ml wódki
Szalona Kuchnia EwelinyProsty do zrobienia, pyszny mus czekoladowy , który zrobisz tylko z czterech składników. To wspaniały i bardzo uniwersalny mus bez jajek, za to z serkiem mascarpone. Świetny do tortów oraz jako deser w pucharku. - tylko 4 składniki - boski mus bez jajek - do torów, trufli, deserów
AniaGotuje.plproste w przygotowaniu. Smakiem przypomina popularne pralinki Ferrero Rocher.Polecam zrobić na noc musi kilka godzin się schłodzić. Składniki herbatniki kakaowe duża paczka 100 g orzechów włoskich,laskowych 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru 1 duża puszka masy kajmakowej o smaku kakaowym( u mnie … Czytaj dalej Ciasto Ferrero Rocher
gotuj ze mnąfilet z kurczaka 2-3 łyżki oleju 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 5 łyżeczek chrzanu tartego firmy Orzech 1/2 łyżeczki kurkumy sól pieprz 1/2 szkl śmietany 30% 130g serka mascarpone 1 i 1/2 szkl zimnej wody 1 łyżka mąki pszennej WYKONANIE: 1. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę. 2. Następnie dodać kurczaka pokrojonego w kostkę, kurkumę
Dziś Ja gotujeleśnymi, z ananasem, z gruszkami i za każdym razem wychodzi smaczne ciacho, które bardzo szybko znika ze stołu. Spróbujcie Składniki: – 4 jajka – 120g drobnego cukru – 250g serka mascarpone – 250g mąki pszennej – 3 jabłka średniej wielkości (około 400g) – 16g proszku do pieczenia – 2 łyżki ekstraktu waniliowego – szczypta soli – cynamon wg smaku
Smaki ArmineWyśmienity torcik chałwowy z serkiem mascarpone i musem czekoladowym. Na zimno, więc idealny na upały (które podobno się zbliżają). Posmakuje nie tylko wielbicielom chałwy. Bardzo polecam :-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowapestki omalże nie połamały zębów pewnej synowej ;-) Jak zwał tak zwał, ważne, że ciasto jest przepyszne ! Cienki, kruchy spód (chociaż ucierany, tak naprawdę), galaretka z wiśniami, bita śmietana z serkiem mascarpone, a na wierzchu beza posypana płatkami migdałów. Takie zestawienie smakuje naprawdę wyśmienicie. Aczkolwiek, to tylko jedna z wersji tego ciasta. Doskonale będą do niego pasowały maliny, truskawki, czy też
Arabeska waniliowacałkiem udaną wersję, muszę nieskromnie dodać ;-) Spód i wierzch ciasta stanowią blaty z ciasta półfrancuskiego, w środku jest masa czekoladowa z wiśniami ze słoika, przykryta masą śmietankową na bazie serka mascarpone i kremówki, a całość delikatnie posypana cukrem pudrem. Najwięcej czasu zajmuje zrobienie ciasta, ale bez przesady, nie aż tyle, co typowego francuskiego. W porównaniu z tym drugim jest wręcz
Arabeska waniliowaNajlepszy deser na upalne dni, czyli lody. To już druga odsłona lodów krówkowych na blogu - tym razem z dodatkiem serka mascarpone i w wersji marmurkowej. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby masę wymieszać dokładnie, by była jednolita, ale myślę, że z wzorkiem wygląda bardziej atrakcyjnie :-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowa