szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki maku 2/3 szklanki mąki z orzechów arachidowych/ mielone orzechy/ mus morelowy: 100 g moreli suszonych 60 g miechunki suszonej 2 pomarańcze krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru dekoracja: wiórki kokosowe, mak, kulki kokosowe, perełki, lukier ciastka choinki: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka masła 2 żółtka
wesoła kuchniacukru 150g mąki łyżeczka przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru pudru Na krem: tabliczka mlecznej czekolady tabliczka gorzkiej czekolady 250ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone Nastawiamy piekarnik na 180°. Dużą blachę do pieczenia wykładamy dokładnie jednym, dużym arkuszem papieru. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy, zaczynając od niskich, a kończąc
Smaczna Stronaciasto do lodówki i już! Dobrze, żeby przed podaniem spędziło w lodówce co najmniej 2 godziny. Odnośnie warstwy śmietankowej - jeśli boicie się żelatyny to możecie wykonać masę śmietanową z serkiem mascarpone tak jak jest to w Malinowej chmurce . Dla kogo: dla fanów bananów dla tych, którym Malinowa chmurka już się przejadła dla szukających bardziej wykwintnego ciasta np. na święta
Mania WypiekaniaJeśli macie ochotę na szybki deser, polecam wam ten, jest przepyszny w dodatku gotowy w kilka minut. SKŁADNIKI na 4 kubeczki: 250g serka mascarpone 300g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 5 łyżek migdałów 4 łyżki konfitury malinowej 3 kostki czekolady gorzkiej mix owoców w puszce "koktajl owocowy" kilka ciasteczek słomka ptysiowa z cynamonem firmy BRZEŚĆ WYKONANIE: 1. Śmietanę ubijamy
Dziś Ja gotujeszklanka cukru 1/2 szklanki oleju 4 średnie jajka pół aromatu waniliowego 2 szklanki drobno startej, dobrze wyciśniętej z soku marchwi 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem: 500g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego 100g miękkiego masła orzechy włoskie do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Do miski wsypać wszystkie suche składniki. Powoli dodawać olej
Danka PichciGRACE biszkopt czekoladowy: 6 jaj dużych 2/3 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki tortowej krem : 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36 % 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru mus żurawinowy: 500 g żurawiny świeżej kardamon szczypta cynamonu 200 ml wody 2/3 szklanki cukru
wesoła kuchniakajmakowej w muffinkach sprawił, że były nie tylko cudownie słodkie, ale i wilgotne. Mój Maluch od razu je pokochał, my również;) Dodatkowo część babeczek „przyozdobiłam” masą z serka mascarpone z niewielką ilością kremu czekoladowo-orzechowego. Czasem taką masą nadziewam babeczki, ale…. szczerze mówiąc, te muffinki bez masy, smakowały mi dużo bardziej;) Jednym słowem – polecam! 2 szkl
Smaki Na Talerzujuż kilka razy wspominałam, moja rodzinka uwielbia ciasta z kremem. Pomysłów na kremy jest wiele, najpopularniejsze to krem budyniowy, krem na bazie serka mascarpone i inne. Dzisiaj chciałam wam przypomnieć krem grysikowy, do którego przygotowania potrzebujemy 4 składniki. Podstawowym jest oczywiście kasza manna. Nadaje się on do przełożenia pierników, ciast biszkoptowych i innych. Składniki: 3 szklanki mleka
Danka Pichciłyżki amaretto lub whisky ok. 24 szt. biszkoptów podłużnych kakao do oprószenia wykonanie: Kawę mieszamy z alkoholem. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, gęstą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwę np. w naczyniu żaroodpornym (20×20 cm). Na biszkopty wykładamy połowę kremu. Wyrównujemy i układamy drugą
Domowy Smak Jedzeniapieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej 250 ml oleju roślinnego 300 ml maślanki 3 jajka 3 łyżki likieru amaretto lub rumu Składniki krem: 250 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe pestki z połowy granata 5-6 łyżek konfitury śliwkowej lub wiśniowej PRZYGOTOWANIE: BLATY TORTU: Włącz piekarnik i rozgrzej
nietylkopasta.plspróbujcie sami! Polecam! Składniki (na 1 dużą lub 2 małe porcje): 100 g makaronu spaghetti 4 suszone pomidory 8 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 pełna łyżka serka mascarpone 1 garść rukoli 100 ml białego wytrawnego wina - u mnie woda ;-) Sposób wykonania: 1. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. 2. W międzyczasie przygotować sos: na patelni rozgrzać
Kuchnia domowa Aniformę do tarty i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Temperatura pieczenia 170 stopni C. Grzanie: dół. masa dyniowa: - 750 g pieczonej dyni Hokkaido - 3 jaja - 250 g serka mascarpone - 4 łyżki cukru brązowego - 50 ml esencji pomarańczowej lub otartej skórki z pomarańczy - 1/4 łyżeczki kardamonu - 1/4 łyżeczki cynamonu W/w składniki umieść w misie robota i zmiksuj blenderem
SMYKWKUCHNIłyżka kakao ¾ szklanki oleju rzepakowego 1½ szklanki mielonych orzechów włoskich Garść posiekanych orzechów włoskich do posypania wierzchu biszkoptu Krem: 300ml słodkiej śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 250g serka mascarpone 1 śmietanfix Dodatkowo: 1 mały słoiczek powideł śliwkowych 2 opakowania rogalików mini 7days Czekolada mleczna by polać wierzch 100ml słodkiej śmietanki Sposób przygotowania Biszkopt: Jajka ucieramy z cukrem do białości
Kuchnia w czekoladzie