serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:278/428)

Kajmakowe love 157

takie mają być). Uwaga: boki biszkoptu oddzielać nożykiem od formy dopiero jak biszkopt będzie  wystudzony. Krem śmietankowy: 330 ml śmietany 30% mocno schłodzone  250 gr serka mascarpone mocno schłodzonego 4 małe banany 400 gr kajmaku (1 puszka) kakao 20 ml soku z cytryny W misie miksera umieścić śmietanę i mascarpone, ubić na sztywny krem. Pierwszy blat biszkoptowy ułożyć

moj przepis na
Tiramisu z poziomkami na przedślubny stres 157

lekki krem i mięciutkie biszkopty. Mogłabym jeść, i jeść, i jeść... I nigdy by mi się nie znudziło. Tiramisu z poziomkami Składniki: (na 4 porcje) 2 jajka 250 g serka mascarpone 60 g cukru pudru 1/4 łyżeczki mielonej wanilii 80 g podłużnych biszkoptów 25 ml Cointreau 75 ml soku pomarańczowego 150 g poziomek dodatkowo: listki świeżej mięty Żółtka z cukrem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort à la Snickers 365

soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie, ja daję proszek do pieczenia tylko wtedy, gdy piana z białek nie ubije mi się idealnie sztywno) Do kremu orzechowego: 3 opakowania serka mascarpone (każde po 250 g) 8-10 łyżek cukru pudru (do smaku) 150 g masła orzechowego typu crunchy 2 łyżeczki żelatyny Do kremu czekoladowego: 500 g śmietanki kremówki(...)bardzo wyrosły lub powstała lekka górka, można je delikatnie przyciąć. Przygotowujemy masę orzechową. Żelatynę zalewamy wrzątkiem (jak najmniejszą ilością), odstawiamy na chwilę, a później energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Serki, masło orzechowe i cukier ubijamy w wysokim naczyniu na puszysty krem. W razie potrzeby dosładzamy. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę, dokładnie łączymy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Jeden z blatów układamy na paterze

Ratunku obiad
Mikołajkowe babeczki (bez glutenu i jajek) 203

wszystko bardzo energicznie wymieszać. Masa powinna być gładka i błyszcząca. Przełożyć masę do papilotek. Piec 25 minut. Wyjąć. Wystudzić babeczki na kratce. Krem do dekoracji babeczek: 250 g schłodzonego serka mascarpone 200 g schłodzonej śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru  czerwony barwnik w proszku lub żelu Śmietanę, mascarpone i cukier przełożyć do naczynia. Ubić krótko do połączenia się składników

maniapieczenia
Mrożony tort tiramisu na rozpoczęcie wiosny 159

beza: 6 białek 250 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej lody: 200 ml śmietany kremówki (38%) 250 g serka mascarpone 3 jajka 100 g cukru pudru 50 ml amaretto 50 ml mocnej, zimnej kawy dodatkowo: 3 łyżki kakao Białka ubić, pod koniec partiami dodając najpierw zwykły cukier, później cukier puder

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jesienne tiramisu - z jabłkami 147

jabłek50 g miodu100 ml amarettosok z 1/2 cytryny1 łyżeczka cynamonuspód:200 g podłużnych biszkoptów40 g płatków migdałowychnasączenie:80 ml herbaty owocowej (niezbyt mocnej)35 ml amarettokrem:250 g serka mascarpone180 ml śmietany kremówki2 łyżki cukru pudrudodatkowo:1 łyżka kakao1 łyżeczka cynamonuJabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, lekko podprażyć. Miód, amaretto, sok z cytryny i cynamon(...)część się nie rozpadnie. Ostudzić.Herbatę wymieszać z amaretto. Moczyć w niej krótko biszkopty, pokruszyć i rozłożyć rónomiernie na dnie szklanek. Posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.Mascarpone, kremówkę i cukier puder zmiksować na puszystą masę. Dodać 8-10 łyżek całkowicie ostudzonych jabłek, delikatnie wymieszać.Na migdały wyłożyć jabłka, na wierzch krem.Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny.Przed

Pożeraczka, czyli raz adobrze
10. Marshmallow na kruchym, orzechowym spodzie, czyli panna Tarta z piankami pod cytrynkami! 148

prawdziwą wanilią Szczypta soli  Garść rozdrobnionych orzechów włoskich 1 łyżka aromatu orzechowego (takiego do kawy) Krem: 130ml mleka  1 opakowanie mini marschmallow (150g)    1 opakowanie serka mascarpone 200ml śmietany 36% 5 sztuk posiekanych, białych michałków Wawelu® Garść listków tymianku + kilka do posypania wierzchu + dodatkowo: 2 cytryny (lub limonki) na wierzch Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania kruchego spodu

Symfonia Smaków
Pyszny sernik z malinową pianką 84

mnie nadal, bo mam dla Was jeszcze mnóstwo wypróbowanych pyszności! Spód: 200 g kruchych ciastek 50 g masła Sernik: 500 g twarogu sernikowego (u mnie Wieluń) 500 g serka mascarpone skórka otarta z jednej cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szkl. drobnego cukru 5 jajek + 2 żółtka Mus malinowy : 800 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 op. cukru

Smaki Na Talerzu
Szybka tarta na spodzie z ciastek HIT z kremem śmietankowo-kajmakowym bez pieczenia 404

mieszamy z masłem. Powstałą masą wykładamy formę do tarty i wkładamy do lodówki. W tym czasie zabieramy się za krem. Składniki na krem: - 200ml śmietanki 30% lub 36% - 125g serka mascarpone - 2-3 łyżki kajmaku/dulce de leche (lub więcej, jeśli wolicie bardzo słodkie) Wszystkie składniki ubijamy na sztywny krem i wylewamy na schłodzony spód. Dekorujemy świeżymi owocami, płatkami migdałów

Be Fit Be Strong
Ciasto tiramisu – kwintesencja kawowych smaków 121

zamówienie Mając już dobrej jakości kawę można się wziąć za przygotowania pysznego tiramisu Chętnie na przepis? Na to do dzieła Składniki: około 250-260 g podłużnych biszkoptów 500 g serka mascarpone 3 jajka klasy L 50 g drobnego cukru lub cukru pudru 6 łyżek likieru Amaretto (90ml) / opcjonalnie można zamienić na bezalkoholowy likier barmański o smaku Amaretto 250 ml kawy

Słodkie okruszki
APRICOT TARTLET – DISHONORED – tartaletki z morelami i mascarpone na migdałowym cieście 201

bardziej wyrafinowane dania, a w tym morelowe tartaletki. Niestety w grze próżno szukać wskazówek co do składników, więc posłużyliśmy się tradycyjnym połączeniem – kruchego spodu z migdałami, słodkiej masy z mascarpone oraz kawałków dojrzałych moreli. Nie dziw, że te małe słodkości pojawiły się właśnie w tych lokacjach – nie tylko dobrze się prezentują, ale i zaskakują wybornym smakiem oraz różnorodnością tekstur(...)wyciągamy pestki i otrzymane połówki ponownie tniemy na pół. 7. MASA SEROWA (3 min) Jajko wbijamy do miski, dodajemy cukru i miksujemy ze sobą przez 1 minutę. Następnie dodajemy serek mascarpone i ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy bez grudek. 8. MONTAŻ TARTALETEK (7 min) Podpieczone tartaletki wyciągamy z piekarnika, a temperaturę obniżamy do 180 stopni. Do form wlewamy

Nerds Kitchen
Z ŁĄKI NA TALERZ: Fiołkowe gniazdka bezowe 198

łyżka octu jabłkowego/winnego Krem: 2 łyżki kwiatów fiołka wonnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki skórki otartej z cytryny 330ml śmietanki 30% 60g serka Mascarpone Dodatkowo: świeże kwiaty fiołka wonnego skórka otarta cytryny (do ozdoby) listki mięty Sposób przyrządzenia: Beza: 1. Białka z solą ubij na sztywną pianę. 2. Wciąż ubijają dodawaj do piany cukier

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jesienny deser z ciasteczkami korzennymi 146

pojemniku zabrałam deser na wycieczkę za miasto, przewiozłam go w torbie termoizolacyjnej z wkładem chłodzącym, wrzuciłam cztery plastikowe łyżeczki i mieliśmy piknik w październiku jak malowany :) Składniki: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki (30 lub 36%) 2 łyżki cukru pudru 15-20 szt. ciasteczek korzennych 1/2 szklanki naparu z aromatycznej herbaty ew. kilka łyżek powideł śliwkowych kilka ciasteczek

bistro mama
Tort Makowy z Wiśniami 199

cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 4 żółtka 350ml mleka Mu o zawartości tłuszczu 3,2% 90g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 40g mąki pszennej 250g serka mascarpone 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany Masa wiśniowa: 1 słoik wiśni w kompocie (720g) 45g czerwonej galaretki w proszku Wierzch: 400ml schłodzonej(...)ciasto wstawić do lodówki na około 30-40 minut, aby galaretka całkowicie stężała. Skończymy krem: 9. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i fixem, tylko nie na bardzo sztywno. Dodać serek i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Następnie dodać budyniowy krem i znów wymieszać mikserem na średnich obrotach. Gotowy krem wyłożyć na wiśnie w blaszce, zaczynają od brzegów tortownicy, wyrównać. Nakryć

Mała Cukierenka
Babeczki szpinakowe z białą czekoladą i kremem cytrynowym 143

szklanki oleju 160 g mąki  70 g cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g białej czekolady Krem śmietanowo-cytrynowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru skórka i sok z 1 dużej cytryny Dodatkowo: wiórki białej czekolady cukrowe perełki Babeczki: Szpinak rozmrażamy i porządnie odciskamy z nadmiaru wody

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania