jemu nie oprze. Ideale dla dzieci i nie tylko :) SKŁADNIKI : 250 g herbatników 2 białe czekolady 200 g + 1/4 szklanka mleka 1 czekolada mleczna 100 g 250 g serka Mascarpone 250 g chrupek kangus 300 ml śmietany 30 % 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku 2 cukry waniliowe 3 łyżki cukru
Kulinarne Fantazje Mariolibiszkopt świetnie do tego wszystkiego pasuje. Składniki (na dużą roladę): 5 jajek 150g cukru 150g mąki 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 250ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 500g truskawek Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 200°. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Do jajek dodajemy cukier i ubijamy mikserem
Smaczna Stronajakiej marzymy jest włączenie piekarnika i upieczenie ciasta. Mus przygotowałam bez użycia jajek a baz ą jest śmietanka kremówka i serek mascarpone. Polecam serdecznie ;) SKŁADNIKI 200 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 4 łyżki espresso 2-3 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki kakao **** INGREDIENTI 200 ml di panna
La grande e la piccola cuocaniej sezonowe truskawki i mamy pyszny deser do kawy. beza: 2/3 szklanki białek 220 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30 % 30 dkg truskawek 2 łyżeczki żelatyny polewa: 10 dkg truskawek 1/2 łyżeczki żelatyny Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaje po łyżce
wesoła kuchniajajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 galaretka krystaliczna 3/4 szklanki wody Mus truskawkowy: 500 g. truskawek 1-2 łyżki cukru pudru ( zależy jak słodkie są truskawki) 2 galaretki truskawkowe 3/4 szklanki wody Wykonanie: Białka ubić
Agusiowe smakołykilekko wstawiony i fajnie nasączony. biszkopt: 6 jaj wielkość M 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru barwnik fioletowy krem czarny bez: 250 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny 200 ml syropu z czarnego bzu 80 ml wódka z czarnego bzu cukier puder do smaku pozostałe: 150 g czekolady białej
wesoła kuchniabiałka. Delikatna pianka ze śmietaną ,truskawkami i galaretką. 6 białek 150 gram cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 300 ml.śmietanki kremówki 200 gramów serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ok.300 gramów truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzątku dokładnie wymieszać i schłodzić. Cukier puder wymieszać z mąką ziemniaczaną
Andzia PichciSKŁADNIKI: • 550 g maki pszennej • 3/4 szklanki cukru pudru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 250 g masła • 3 jajka • 250 g serka mascarpone + 2 jajka + 2 czubate łyżki cukru pudru • 600 g truskawek umytych i pokrojonych na kawałki PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać posiekane masło, rozetrzeć rękoma, dodać 3 jajka i wyrobić ciasto, powinno
KUCHNIA POLSKASkładniki na biszkopt 6 wiejskich jaj 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżki wody 100 g gorzkiej czekolady Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250-300 g twarogu z wiaderka 2 łyżeczki cukru wanilinowego 80 g cukru 4 łyżki soku pomarańczowego 400 ml słodkiej śmietanki 30-36% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo trochę
Z Kuchni Do KuchniJeśli nie chce wam się piec to ciasto jak znalazł . składniki masy serowej 500 ml śmietany 36 % 25 dag serka mascarpone 33 dag jogurtu greckiego 6 łyżek żelatyny 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek wody 10 dag czekolady mlecznej-startej na tarce- można dać mniej 2 paczki krakersów 3 galaretki czerwone truskawki dowolna ilość przygotowanie składników żelatynę rozpuść
Moje Wyrobystopni piekarnika (bez termoobiegu) i po 5 minutach przykręcamy temperaturę do 120 stopni. Bezę suszymy ok. 2 godzin i studzimy w uchylonym piekarniku. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 150 g ciasteczek owsianych do dekoracji: truskawki listki mięty Przygotowanie: Czekolady topimy w kąpieli wodnej. Ciasteczka kruszymy. Mascarpone dodajemy
bistro mamast.C. Beza powinna być chrupka i wypieczona. Najlepiej wystudzić ją w piekarniku pozostawiając bezę w nim na noc. Krem: 500 ml śmietany 30-36% schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru aromat waniliowy Wszystko włożyć do miski, ubić, aż krem będzie gęsty. Maliny: 600 g malin świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki wrzątku Galaretki rozpuścić
Kuchnia domowa Animalin jeszcze nie ma więc są borówki. składniki spód -paczka okrągłych biszkoptów wierzch -maliny -ja dałam borówki masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka Włoszczowa 150 g-200 g serka mascarpone 4 łyżki śmietany 36 procentowej 1 szklanka cukru pudru 1 tabliczka czekolady białej 6 płaskich łyżeczek żelatyny 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżeczka soku z cytryny wykonanie spód tortownicy
Moje Wyrobytaka, jak chciałam! Bezowych wypieków Wam życzę! Składniki białka z 5 jajek 250g cukru pudru 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżeczki cukru pudru 70-80g śmietanki 36% dekoracja świeże truskawki, borówki, kwiaty Wykonanie Białka powinny być w temperaturze pokojowej
Raj dla Podniebieniasoli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wiórek kokosowych Na krem: 900 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru 1 mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (miałam swojski w słoiczku po musztardzie) Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli
Agusiowe smakołyki