cukru, 4 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 100 g czekolady gorzkiej, 300 ml śmietany kremówki, 250 g serka mascarpone, 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: biszkopty, 2 łyżki kawy mielonej, dżem z czarnej porzeczki, kakao WYKONANIE Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy
słodki bratekwww.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy Mega Sernik Jagodowy Składniki: Spód: 220g herbatników 100g masła – roztopionego, ostygniętego Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 250g serka mascarpone 200g naturalnego jogurtu 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 200-210g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 3 duże jajka 200g
Mała CukierenkaSkładniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 300 ml śmietany 30% 500 g owoców, u mnie truskawki, czarne porzeczki i borówki 2 łyżki żelatyny … Czytaj dalej Ciasto z mascarpone i owocami
czarrna od kuchnidzieci i dorosłych. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 300 g czekolady białej 200 g czekolady mlecznej 200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 180 g płatków kangus 250 g serka mascarpone 7 łyżek mleka w proszku 300 g herbatników maślanych blaszka
Kulinarne Fantazje Marioliznów tarta, tym razem na słodko z kremem z serka mascarpone i śmietany z dużą ilością borówek i malin. Na spód wykorzystałam herbatniki, dzięki czemu tartę można przygotować nawet wtedy gdy nie mamy dostępu do piekarnika. Schłodzony krem, orzeźwiające owoce – czy istnieje lepszy letni deser? Składniki (na formę o średnicy 23 cm): Spód 180 g herbatników, 100 g masła
Moja kraina smakówjemu nie oprze. Ideale dla dzieci i nie tylko :) SKŁADNIKI : 250 g herbatników 2 białe czekolady 200 g + 1/4 szklanka mleka 1 czekolada mleczna 100 g 250 g serka Mascarpone 250 g chrupek kangus 300 ml śmietany 30 % 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku 2 cukry waniliowe 3 łyżki cukru
Kulinarne Fantazje Mariolibiszkopt świetnie do tego wszystkiego pasuje. Składniki (na dużą roladę): 5 jajek 150g cukru 150g mąki 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 250ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 500g truskawek Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Nastawiamy piekarnik do nagrzania na 200°. Blachę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Do jajek dodajemy cukier i ubijamy mikserem
Smaczna Stronajakiej marzymy jest włączenie piekarnika i upieczenie ciasta. Mus przygotowałam bez użycia jajek a baz ą jest śmietanka kremówka i serek mascarpone. Polecam serdecznie ;) SKŁADNIKI 200 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 4 łyżki espresso 2-3 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki kakao **** INGREDIENTI 200 ml di panna
La grande e la piccola cuocaniej sezonowe truskawki i mamy pyszny deser do kawy. beza: 2/3 szklanki białek 220 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30 % 30 dkg truskawek 2 łyżeczki żelatyny polewa: 10 dkg truskawek 1/2 łyżeczki żelatyny Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaje po łyżce
wesoła kuchniajajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 galaretka krystaliczna 3/4 szklanki wody Mus truskawkowy: 500 g. truskawek 1-2 łyżki cukru pudru ( zależy jak słodkie są truskawki) 2 galaretki truskawkowe 3/4 szklanki wody Wykonanie: Białka ubić
Agusiowe smakołykilekko wstawiony i fajnie nasączony. biszkopt: 6 jaj wielkość M 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru barwnik fioletowy krem czarny bez: 250 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny 200 ml syropu z czarnego bzu 80 ml wódka z czarnego bzu cukier puder do smaku pozostałe: 150 g czekolady białej
wesoła kuchniabiałka. Delikatna pianka ze śmietaną ,truskawkami i galaretką. 6 białek 150 gram cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 300 ml.śmietanki kremówki 200 gramów serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ok.300 gramów truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzątku dokładnie wymieszać i schłodzić. Cukier puder wymieszać z mąką ziemniaczaną
Andzia PichciSKŁADNIKI: • 550 g maki pszennej • 3/4 szklanki cukru pudru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 250 g masła • 3 jajka • 250 g serka mascarpone + 2 jajka + 2 czubate łyżki cukru pudru • 600 g truskawek umytych i pokrojonych na kawałki PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać posiekane masło, rozetrzeć rękoma, dodać 3 jajka i wyrobić ciasto, powinno
KUCHNIA POLSKASkładniki na biszkopt 6 wiejskich jaj 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżki wody 100 g gorzkiej czekolady Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250-300 g twarogu z wiaderka 2 łyżeczki cukru wanilinowego 80 g cukru 4 łyżki soku pomarańczowego 400 ml słodkiej śmietanki 30-36% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo trochę
Z Kuchni Do KuchniJeśli nie chce wam się piec to ciasto jak znalazł . składniki masy serowej 500 ml śmietany 36 % 25 dag serka mascarpone 33 dag jogurtu greckiego 6 łyżek żelatyny 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek wody 10 dag czekolady mlecznej-startej na tarce- można dać mniej 2 paczki krakersów 3 galaretki czerwone truskawki dowolna ilość przygotowanie składników żelatynę rozpuść
Moje Wyroby