niej sezonowe truskawki i mamy pyszny deser do kawy. beza: 2/3 szklanki białek 220 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego krem truskawkowy: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30 % 30 dkg truskawek 2 łyżeczki żelatyny polewa: 10 dkg truskawek 1/2 łyżeczki żelatyny Beza: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaje po łyżce
wesoła kuchniajajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 500 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 galaretka krystaliczna 3/4 szklanki wody Mus truskawkowy: 500 g. truskawek 1-2 łyżki cukru pudru ( zależy jak słodkie są truskawki) 2 galaretki truskawkowe 3/4 szklanki wody Wykonanie: Białka ubić
Agusiowe smakołykilekko wstawiony i fajnie nasączony. biszkopt: 6 jaj wielkość M 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru barwnik fioletowy krem czarny bez: 250 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżeczka żelatyny 200 ml syropu z czarnego bzu 80 ml wódka z czarnego bzu cukier puder do smaku pozostałe: 150 g czekolady białej
wesoła kuchniabiałka. Delikatna pianka ze śmietaną ,truskawkami i galaretką. 6 białek 150 gram cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 300 ml.śmietanki kremówki 200 gramów serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ok.300 gramów truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzątku dokładnie wymieszać i schłodzić. Cukier puder wymieszać z mąką ziemniaczaną
Andzia PichciSKŁADNIKI: • 550 g maki pszennej • 3/4 szklanki cukru pudru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 250 g masła • 3 jajka • 250 g serka mascarpone + 2 jajka + 2 czubate łyżki cukru pudru • 600 g truskawek umytych i pokrojonych na kawałki PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać posiekane masło, rozetrzeć rękoma, dodać 3 jajka i wyrobić ciasto, powinno
KUCHNIA POLSKASkładniki na biszkopt 6 wiejskich jaj 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 2 łyżki wody 100 g gorzkiej czekolady Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250-300 g twarogu z wiaderka 2 łyżeczki cukru wanilinowego 80 g cukru 4 łyżki soku pomarańczowego 400 ml słodkiej śmietanki 30-36% 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo trochę
Z Kuchni Do KuchniJeśli nie chce wam się piec to ciasto jak znalazł . składniki masy serowej 500 ml śmietany 36 % 25 dag serka mascarpone 33 dag jogurtu greckiego 6 łyżek żelatyny 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek wody 10 dag czekolady mlecznej-startej na tarce- można dać mniej 2 paczki krakersów 3 galaretki czerwone truskawki dowolna ilość przygotowanie składników żelatynę rozpuść
Moje Wyrobystopni piekarnika (bez termoobiegu) i po 5 minutach przykręcamy temperaturę do 120 stopni. Bezę suszymy ok. 2 godzin i studzimy w uchylonym piekarniku. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 150 g ciasteczek owsianych do dekoracji: truskawki listki mięty Przygotowanie: Czekolady topimy w kąpieli wodnej. Ciasteczka kruszymy. Mascarpone dodajemy
bistro mamast.C. Beza powinna być chrupka i wypieczona. Najlepiej wystudzić ją w piekarniku pozostawiając bezę w nim na noc. Krem: 500 ml śmietany 30-36% schłodzonej 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru aromat waniliowy Wszystko włożyć do miski, ubić, aż krem będzie gęsty. Maliny: 600 g malin świeżych lub mrożonych 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki wrzątku Galaretki rozpuścić
Kuchnia domowa Animalin jeszcze nie ma więc są borówki. składniki spód -paczka okrągłych biszkoptów wierzch -maliny -ja dałam borówki masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka Włoszczowa 150 g-200 g serka mascarpone 4 łyżki śmietany 36 procentowej 1 szklanka cukru pudru 1 tabliczka czekolady białej 6 płaskich łyżeczek żelatyny 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżeczka soku z cytryny wykonanie spód tortownicy
Moje Wyrobytaka, jak chciałam! Bezowych wypieków Wam życzę! Składniki białka z 5 jajek 250g cukru pudru 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 łyżeczki cukru pudru 70-80g śmietanki 36% dekoracja świeże truskawki, borówki, kwiaty Wykonanie Białka powinny być w temperaturze pokojowej
Raj dla Podniebieniasoli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wiórek kokosowych Na krem: 900 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru 1 mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (miałam swojski w słoiczku po musztardzie) Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli
Agusiowe smakołykitartaletkach układamy świeże, pokrojone truskawki, przy pomocy łyżki polewamy je resztą tężejącej galaretki, odstawiamy do lodówki aby masa stężała. Możemy też zrobić krem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i dodajemy mascarpone. Gotowy krem przekładamy na wystudzone tartaletki i ozdabiamy truskawkami. Przed podaniem posypujemy tartaletki cukrem pudrem. Smacznego! The post Babeczki biszkoptowe z truskawkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmango curd: 500 ml pulpy z mango/ 2 duże mango/ 2 łyżki masła 1 pomarańcza 5 łyżeczek mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżki śmietany kremówki śmietana: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki poncz: 1 cytryna 100 ml wina białego 50 ml wody pozostałe: kulki kokosowe zielony barwnik kawałek mango 50 g czekolady białej
wesoła kuchniabiała cebula 300 g ryżu arborio 150 ml białego wytrawnego wina 150 g wędzonego boczku 2 male cukinie (ok. 600g) 750 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki serka mascarpone 4 łyżki startego parmezanu natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE Warzywa i boczek kroimy w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i szklimy cebulę. Dodajemy boczek
Moje Kuchenne Rewelacje