Mule w sosie z gorgonzolą i białym winem.

Mule w sosie z gorgonzolą i białym winem.

Mule w sosie z gorgonzolą i białym winem.

Coś dla wszystkich amatorów owoców morza. :) Składniki: - 2 łyżki masła - 1 średnia szalotka (drobno pokrojona) - 2 ząbki czosnku (drobno posiekane) -  1 niewielka łodyga selera naciowego (pokrojona w drobną kostkę) -  150 ml białego wina - 150 g sera gorgonzola - 50 g startego parmezanu - 100 g serka mascarpone - 2 chluśnięcia Tabasco - sok z 1/2 limonki - sól  - pieprz - 1 kg żywych małży - drobny szczypiorek - pietruszka - 1 limonka Sposób przygotowania: Małże myjemy, oczyszczamy i odcedza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DominikaDolci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.