serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:281/428)

Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 178

wiśni (zalewa ze słoika) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 3 listki żelatyny krem chałwowy: 300 ml śmietany kremówki (38%) 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 3 listki żelatyny polewa chałwowa: 150 g chałwy waniliowej 100 ml śmietany kremówki (38%) Ciasto czekoladowe: Masło rozpuścić, dodać posiekaną czekoladą, przestudzić. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z proszkiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Inspiracje na przyjęcie. Mega - apetyczna Sześćdziesiątka. Urodziny koleżanki Ewy w kadrze. 113

śledziki oczywiście, wędlinka i jeszcze  wrapy nadziewane . Nie mogło też zabraknąć  tradycyjnie jarzynowej  od Hani...generalnie same pyszności. 🌽🍆🍅🍄🍎🌾🍈🍉🍊🍋🍤🍣🍠 A na słodko: kultowa beza z kremem z serka mascarpone i jagodami, ciasto marchewkowe z prażonymi ziarnami przełożone kremem, tradycyjna mega szarlotka, biszkopt z kremem i truskawkami....i nie wiem co jeszcze pominęłam bo nie było opcji spróbować wszystkiego

Kuchnia po mojemu
Jak zrobić idealną bezę? 97

białek (temperatura pokojowa) 250 g drobnego cukru  1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem do bezy: 300 ml śmietanki 30 - 36% (schłodzić) 250 g serka mascarpone (schłodzić) 4 łyżki cukru pudru Do odmierzania używam: łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić idealną bezę? Białka wlać do miski, która pomieści 3 - 4 krotne powiększenie się białek

Kuchcik gotuje
Sałatka z brokułami i schabem w pikantnym cieście! Idealna na garden party! 116

mozzarelli - świeże zioła tj. macierzanka, oregano, bazylia lub polski tymianek cytrynowy - garść orzechów włoskich lub migdałów SOS CZOSNKOWY; - 1/3 szklanki jogurtu skyr - 1/3 szklanki śmietany 36% - łyżka majonezu lub serka mascarpone - 1 ząbek czosnku - sól Przygotuj sos: w/w składniki wrzuć do wysokiego naczynia i zmiksuj na gładką masę, odstaw najlepiej na godzinę Przygotuj sałatkę: Makaron ugotuj al dente, brokuły ugotuj

SMYKWKUCHNI
Tort z kremem kokosowym i truskawkami 142

zrobić. Bardzo polecam. Składniki ( tortownica o średnicy 22 cm) : Biszkopt: 6 jajek 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 2 puszek mleka kokosowego light (stała część) 3/4 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Warstwa owocowa: 400 g truskawek  2 łyżki dżemu truskawkowego (opcjonalnie) Wykonanie

Healthy food explorer
Truskawkowy deser 89

Dzisiaj polecam truskawkowy deser Składniki na 3 porcje 6 – 8 sztuk podłużnych biszkoptów 150 g serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 100 g malin 1 galaretka malinowa 2 małe bezy starta czekolada Wykonanie Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i pozostawić do wystudzenia. Biszkopty połamać i poukładać na dnie pucharków, wyłożyć maliny (kilka zostawić

Pomysłowa kuchnia
Sernik z musem z pieczonego rabarbaru 140

cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 800 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 250 g serka mascarpone 3 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Mus z pieczonego rabarbaru: Rabarbar umyć i pokroić na około 2 cm kawałki

Opowieści z piekarnika
Beza pavlova z lemon curd i owocami 145

łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki soku z cytryny Lemon curd: 4 żółtka (ok 80g) 150g cukru 70ml soku z cytryn Szczypta soli 55g masła Krem: 200g śmietany 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Owoce (truskawki), mięta, cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania : Białka ubijamy na wolnych obrotach, dodajemy szczyptę soli gdy się spienią. Do sztywnej piany stopniowo dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO ARBUZ – BISZKOPT SZPINAKOWY ZE ŚMIETANOWYM KREMEM, BORÓWKAMI I GALARETKĄ 1169

olej np. rzepakowy – 150 ml * świeży szpinak ( liście ) – 180 g * mąka pszenna- 260 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANOWY: * śmietana kremówka 36% – 250 ml * serek mascarpone – 250 g * cukier puder – 3 łyżki * wanilia ( ziarna ) – do smaku DODATKOWO: * galaretka truskawkowa – 1 op * borówki – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT SZPINAKOWY: Pamiętajcie, żeby składniki

Ostra na Słodko
PLACUSZKI Z SERKA MASCARPONE 77

cukrem pudrem, ze świeżymi owocami jak również z domowym dżemem.    Moje zdjęcia nie są zadowalające,ale przepis podaję bo naprawdę warto. Składniki: 1 szklanka mąki 125 g serka mascarpone 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i wymieszać mikserem. Na końcu dodać 1-2 łyżki

Niespełnione zdolności kulinarne
Bezy z kremem cytrynowym 99

Ponieważ robimy to w dość niskiej temperaturze. Przepis na lemon curd już znacie. Ale i tak umieszczę go poniżej Deser wychodzi dość słodki. Następnym razem zmiksuję lemon curd z serkiem mascarpone, powinno być lepiej Bezy z kremem cytrynowym składniki: Bezy ok. 10 szt gniazdek: 2 białka szczypta soli 120 g cukru 0,5 łyżeczki soku z cytryny Blaszkę wykładamy papierem

Relaxtime
Deser Kinder Country 262

Pyszny deser inspirowany słynnym batonikiem Kinder Country. Klika składników, prosty przepis i błyskawiczne wykonanie Składniki na 2 desery: 200 ml śmietana kremówka 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego 3 szt. wafli ryżowych 3 łyżki kremu orzechowego typu Nutella 1 pałeczka pszenna - preparowana  1 baton Kinder Country Przygotowanie: Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier

Alutka-Gotuje
Sernik tiramisu – przepis niebezpiecznie dobry! 705

window.adsbygoogle || []).push({}); POTRZEBUJEMY: Ciasto 200 gramów bułki tartej 100 gramów margaryny 80 gramów czekolady deserowej Masa serowa 0,5 kg twarogu półtłustego zmielonego przynajmniej dwukrotnie 4 jajka 250 gramów serka mascarpone 200 gramów margaryny 1 szklanka drobnego cukru 3 łyżki likieru kawowego 2 łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 łyżki ekstraktu wanilii 2 łyżki kawy instant ¾ szklanki śmietany 36% PRZYGOTOWANIE

Fleksitarianizm.pl
WIŚNIOWA CHMURKA 126

masła Warstwa wiśniowa: 600 g wiśni drylowanych z kompotu 3 wiśniowe galaretki  3,5 szklanki wrzącej wody  Krem : 500 ml śmietany kremówki 36%j 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40 g płatków migdałów  WYKONANIE Ciasto: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania