serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:280/428)

Tort dla Królowej Śniegu (albo Mikołaja) 181

listek żelatyny mus z ciemnej czekolady: 80 g ciemnej czekolady (58%) 200 ml śmietany kremówki (38%) 1 listek żelatyny dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki (38%) 60 g serka mascarpone srebrny pyłek srebrne i białe perełki cukrowe cukrowe śnieżynki 200 g białej czekolady Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać cynamon i starty na tarce o dużych oczkach marcepan

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zmiany, łóżko i babeczki. Z czekoladą i truskawkami 162

białek 100 g cukru pudru 190 g mąki pszennej 1.2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g masła 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego krem: 300 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone 100 g białej czekolady dodatkowo: 2 łyżki liofilizowanych truskawek 3 truskawki Masło rozpuścić, a następnie podgrzewać, aż nabierze złoto-brązowej barwy i zacznie intensywnie, orzechowo pachnieć. Zdjąć z palnika

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lipiec. Ale czy na pewno...? I ptysie nie tylko dla Ptysi 152

pomyślę...  Ptysie jagodowe Składniki: (na 6-8 ptysi) 125 ml wody 65 g masła 85 g mąki pszennej 2 jajka nadzienie: 350 g jagodowego curdu dodatkowo: 100 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g borówek amerykańskich Wodę z masłem zagotować w garnuszku o grubym dnie. Gdy masło się rozpuści, dodać przesianą mąkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z musem bazyliowym dla Patryka i Zbigniewa 195

Sernik cytrynowy z musem bazyliowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 40 g masła masa serowa: 250 g twarogu 3krotnie zmielonego 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 150 g cukru mus bazyliowy: 10 g (pęczek) listków bazylii 250 ml śmietany

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Noworoczne postanowienia. I makaroniki. Kawowe 148

makaroniki)125 g mielonych migdałów125 g cukru pudru30 ml wody125 g cukru100 g białekgalaretka:200 ml mocnej, gorącej kawy3 listów żelatyny20 g cukru1 łyżeczka ekstraktu z waniliikrem:100 g serka mascarpone100 ml śmietany kremówki1 łyżka cukru pudru2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej1 łyżka wrzątkuMigdały z cukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez drobne sitko. 50 g białek ubić(...)wymieszać. Ostudzić. Wlać ekstrakt, wymieszać.Płyn wylać do prostokątnego naczynia (10x20 cm) na grubość 1 cm. Wstawić do lodówki do stężenia.Kawę zalać wrzątkiem, wymieszać, ostudzić.Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem, dodać kawę, wymieszać.Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.Z zastygniętej galaretki wycinać koła o średnicy 1,5-2 cm.Na spodzie makaronika na środku układać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Letnia przekąska - żołnierzyki z arbuza, melona i mięty z dipem kokosowo-limonkowym 173

nabijamy na wykałaczkę, jak widać na zdjęciach. Składniki na dip kokosowo-limonkowy: - 400ml mleczka kokosowego - 6 listków limonki kaffir - 6 listków mięty - otarta skórka z połowy cytryny - 2 łyżki serka mascarpone - 1 białko  *opcjonalnie: skórka z reszty cytryny, wiórki kokosowe, owoce granatu. Mleczko kokosowe wraz z listkami limonki, mięty i ze skórką z cytryny zagotowujemy na małym ogniu

Be Fit Be Strong
Creme brulee w nowej odsłonie 212

żurawiną Składniki: (na 8 porcji) mus żurawinowy: 300 g świeżej lub mrożonej żurawiny 100 g cukru 3cm kawałek imbiru creme brulee: 400 ml śmietany kremówki (38%) 250 g serka mascarpone 4 żółtka 120 g białej czekolady 50 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii dodatkowo: 100 g białej czekolady Żurawinę włożyć do garnka, dodać cukier i imbir. Zagotować, zmniejszyć ogień

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Idealna beza kawowa 90

drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka mąki (skrobi) ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego, jabłkowego lub soku z cytryny szczypta soli Idealna beza kawowa – krem: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 30-40 ml mocnego, dobrej jakości espresso ( kawy do espresso ) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka dobrej jakości mielonej kawy ½ szklanki orzechów laskowych ½ suszonych daktyli

Poezja smaku
Tarta kasztanowa. Ze śliwkami i jesienią w tle 146

formę do tarty o średnicy 20 cm) spód: 80 g mąki kasztanowej 80 g mąki gryczanej 40 g cukru 80 g zimnego masła 1 jajko krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki (38%) 150 g masy kajmakowej 1 jajko 1 łyżka mąki kasztanowej dodatkowo: 300 g śliwek Mąki przesiać, wymieszać z cukrem. Dodać pokrojone w kostkę masło, posiekać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
108. Odrobina lata, czyli tort bezowy z malinowym kremem i owocami 334

piankowata w środku).Składniki na krem malinowy500 g serka mascarponeok. 200 ml śmietanki 30%200-300 g malin świeżych lub mrożonych2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny1/3 szklanki cukru pudru (zależy od tego jak słodki będziemy chcieli uzyskać krem)PrzygotowanieMaliny blendujemy na gładko. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Mascarpone wkładamy do miski, chwilę miksujemy, aby go rozluźnić

Symfonia Smaków
Tort tęczowy z masą twarożkową 148

całość zakrywamy pozostałą masą twarożkową - górę i boki. Tak przygotowany tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przygotowujemy masę śmietankową, którą dekorujemy ciasto. :)   Masa śmietankowa: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki (30-36%) 1 laska wanilii 4 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Do miski przelewamy śmietankę, dodajemy ziarenka z laski wanilii i cukier

Cooking Monster
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 197

masła 1 jajko masa orzechowa: 50 g złotego syropu 40 g grubo zmielonych orzechów włoskich 20 g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka ekstraktu z wanilii krem budyniowy: 110 g serka mascarpone 60 ml śmietany kremówki (38%) 1 jajko 30 g budyniu waniliowego (proszek) 25 g cukru dodatkowo: 100 g malin 3 morele Mąkę przesiać, wymiezać z cukrem. Dodać masło, posiekać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Większa sprawa - tort 161

polecam. Satysfakcja gwarantowana.Kakaowy tort z kremem ajerkoniakowymSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:10 jajek400 g cukru180 g mąki pszennej90 g mąki ziemniaczanej50 g kakaokrem ajerkoniakowy:250 g serka mascarpone75 g cukru200 ml ajerkoniaku3 łyżeczki żelatyny2 łyżki zimnej wody75 ml gorącej wody500 ml śmietany kremówki (38%)nasączenie:sok z 1/2 cytryny4 łyżki zimnej wodykrem maślany:200 g miękkiego masła135(...)formy.Piec w 170 st. C. 70-80 minut, do tzw. suchego patyczka.Upieczony biszkopt zrzucić na ziemię (w formie) z wysokości 60 cm, po czym wystudzić w uchylonym piekarniku.Krem:Mascarpone utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wlać ajerkoniak, zmiksować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zalać ciepłą, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Wlać żelatynę wąskim strumieniem do masy ajerkoniakowej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tyraj, misiu, na tę miłość. Tiramisu chałwowe 137

równoważą biszkopty namoczone w mocnej, gorzkiej kawie. Całość jest lekka, kremowa i delikatna. Poderwie niejedne uczucia, które zaległy na dnie serca. Chałwowe tiramisu Składniki: (na 4 porcje) 250 g serka mascarpone 2 jajka 50 g cukru pudru 70 g biszkoptów 100 ml mocnej, zimnej kawy 50 ml likieru kawowego 150 g chałwy waniliowej dodatkowo: 2 łyżki kakao 4 kiście czerwonej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cztery sukienki na wesele. I o kwintesencji cytrynowości. Sernik 162

Sernik cytrynowy z lemon curd Składniki: (na tortownicę o średnicy 24 cm) spód: 150 g ciastek digestive 55 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie mielonego 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki (38%) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 150 g cukru 4 jajka dodatkowo: 200 g kremu cytrynowego kandyzowane kumkwaty bezy: 1 białko

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania