Czy znacie ciasto Kilimandżaro s. Anastazji? Czy o nim słyszeliście? Zapewne odpowiedź będzie twierdząca. Jest to bardzo smaczne i niezwykle aromatyczne ciasto. Moim zdaniem idealne na spotkania w gronie rodzinnym. Niewątpliwą przewagą mojej interpretacji ciasta Kilimandżaro jest to, iż podana jest w formie tortu. Torty od zawsze pełniły szczególną rolę na moim stole. Były w pewnym sensie punktem kulminacyjnym każdej większej uroczystości. Mini torcik Kilimandżaro to tak naprawdę jedno z lepszych połą...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.