serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:268/428)

Dyniowa kostka z cytrusami ( bez glutenu) 150

typu greckiego 160 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ziemniaczanej  sok z połowy cytryny  80 g masła  130g jasnego cukru trzcinowego  Ponadto :  50 g mascarpone  50 g dobrej jakości czekolady deserowej  posypka czekoladowa  Wykonanie :  1. Dynie obieramy, usuwamy pestki. Kroimy na 5 cm kostki. Wrzucamy do garnka i wyciskamy(...)wymiarach 20 cm x 24 cm x 6 cm. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 175 C.  5. Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy.  6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe

vaniliowoczekoladowa
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 203

mazurka jest dowodem, że efekt wow możemy uzyskać niekoniecznie dużym nakładem pracy. Przygotowałam dziś wypiek na kruchym cieście z powidłami śliwkowymi oraz sosem z masła orzechowego połączonego z mascarpone. Mojego mazurka ozdobiłam bukszpanem oraz jajeczkami czekoladowymi w kolorowej skorupce. Aby przygotować ładny spód do mazurka potrzebujemy albo ładnej formy, albo wyobraźni (na przykład wycinając z mazurka kształt pisanki) Ja postawiłam(...)Drukuj przepis Porcji: 15 Czas gotowania: 2 godziny Składniki Ciasto: 1 i 1/3 szklanki mąki, szczypta cukru, jajko, zimne masło (1/3 kostki 200g), łyżeczka zimnej wody Masa orzechowa: opakowanie serka mascarpone, 3 łyżki masła orzechowego, łyżka cukru pudru 3 łyżki powideł śliwkowych Do ozdoby: jajeczka czekoladowe w słodkich skorupkach, bukszpan Przepis 1 Wyrabiamy ze sobą składniki na ciasto

Kuchnia Bazylii
Ciasto marchewkowe z kremem i polewą marchewkową 2552

 Smaczne, ciekawe ciasto z marchewką, przełożone kremem cytrynowym. Ciasto ładnie pachnie cynamonem i jest wilgotne. Apetyczny, pomarańczowy wygląd zawdzięcza polewie marchewkowej zrobionej na budyniu waniliowym

Mała Cukierenka
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 249

białka (L) 1,5 szklanki cukru pudru (210 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej krem śmietanowy 1 małe opakowanie śmietany 30% (200 g) 1/2 opakowania mascarpone (125 g) 2 łyżki cukru pudru sos agrestowy 200 g agrestu 1 łyżka zwykłego cukru do dekoracji 150 g malin 150 g borówek listki świeżej mięty Na samym początku przygotować(...)zmiażdżyć. Ostudzić.  Następnie przygotować krem śmietanowy.  Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać  (partiami!)  serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem  (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem)  złożyć tort bezowy. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu śmietanowego, następnie

Ugotować
Tiramisu z Truskawkami – Deser Truskawkowy 252

tiramisu jest proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania tiramisu z truskawkami będziemy potrzebować: 1 opakowanie biszkoptów (200 g) około 350 g truskawek 1 opakowanie serka mascarpone (około 250 g) 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru kryształu (do truskawek) 40 g cukru pudru (do kremu) 1/2 łyżeczki cukru waniliowego(...)Jajka wybijam, rozdzielając żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do żółtek dodaję cukier puder, cukier waniliowy i miksuję, tak aby żółtka zbielały. Następnie dodaję serek i jeszcze przez chwilę miksuję na wolnych obrotach. Na koniec do kremu dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam, tak żeby pian połączyła się z kremem – krem jest gotowy. Układanie

Uwaga Babcia Gotuje
Cukiniowo-koperkowa z boczkiem 159

się one po prostu „straciły”;)). 2 cukinie 3 ząbki czosnku 2 cebule 1 pęczek koperku 1,5 l bulionu 2 duże ziemniaki 2 jajka 2-3 łyżki serka mascarpone 100 g boczku w plastrach cytryna płatki chilli lub szczypta ostrej mielonej papryki sól, pieprz cukier Umyte cukinie razem ze skórką trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy

Smaki Na Talerzu
Bardzo prosty tort bezowy 275

łyżki mleka 200 g cukru pudru szczypta soli 5 łyżeczek żelatyny 200 – 300 g owoców (np wiśni , brzoskwiń lub ananasów z puszki) 500 g twarogu 500 g serka mascarpone 200 g kremówki Przygotowanie: Ciasto: Zaczynamy od ciasta na spód i górę tortu. Oba robi się tak samo. Tortownicę (ja mam 24 cm) smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia

Kulinarna Patilogia
Ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą 139

wiórków kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej marchewki (to około dwie większe marchewki lub 3 średnie) Polewa: 120g serka mascarpone 2 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty z 1 cytryny 1łyżka wody Dodatkowo: cynamon lub kakao do posypania     1. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. 2. Formę(...)całkowitego ostygnięcia. 7. Całkowicie ostygnięte ciasto wyjąć ostrożnie z blaszki, odwracając je do góry dnem (wcześniej można delikatnie podważyć je nożem, żeby łatwiej wyszło z formy). Polewa: 8. Serek przełożyć do miski, wlać sok i 1 łyżkę płynnego miodu, wymieszać mikserem. Dodać drugą łyżkę miodu i jedną łyżkę wody, wymieszać. Gotową polewą udekorować ciasto i posypać odrobiną cynamonu (jeśli polewa

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowo – kokosowe z orzechami i polewą 141

wiórków kokosowych 100g poszatkowanych orzechów włoskich 200ml oleju 1 szklanka cukru (użyłam jasnego brązowego) 4 jajka 300g umytej marchewki (to około dwie większe marchewki lub 3 średnie) Polewa: 120g serka mascarpone 2 łyżki płynnego miodu sok wyciśnięty z 1 cytryny 1łyżka wody Dodatkowo: cynamon lub kakao do posypania     1. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. 2. Formę(...)całkowitego ostygnięcia. 7. Całkowicie ostygnięte ciasto wyjąć ostrożnie z blaszki, odwracając je do góry dnem (wcześniej można delikatnie podważyć je nożem, żeby łatwiej wyszło z formy). Polewa: 8. Serek przełożyć do miski, wlać sok i 1 łyżkę płynnego miodu, wymieszać mikserem. Dodać drugą łyżkę miodu i jedną łyżkę wody, wymieszać. Gotową polewą udekorować ciasto i posypać odrobiną cynamonu (jeśli polewa

Mała Cukierenka
Budyniowiec śmietanowy z figami 150

pieczenia-  2 łyżeczki octu-  4 łyżki olejuSkładniki na masę budyniową:- 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru- 1/2 litra mleka- 6 łyżek cukru- 340 g miękkiego masła- 250 g mascarpone Składniki na masę śmietanową:- 1 galaretka cytrynowa- 200ml wrzątku- 500 ml słodkiej śmietanki (fresh cream)- 2 łyżki cukru z wanilią- 4 galaretki o różnych kolorachDodatkowo:- figi 5 szt. (albo inne owoce(...)kroić). Na drugi dzień pozostaje do zrobienia masa budyniowa i śmietanowa. Do zimnego budyniu dodajemy 340g masła o temperaturze pokojowej, wyrabiamy robotem na niskich obrotach. Dodajemy, po łyżce, 250g serka mascarpone – należy delikatnie go wmieszać. Biszkopt przekrawamy na dwie części, nasączamy sokiem owocowym (np. z marakują), lekko smarujemy kwaśnym dżemem (porzeczkowym) i nakładamy masę budyniową. Teraz kolej na masę śmietanową

mojewypiekiinietylko
Naturalny tort “Red Velvet” 162

patelni, co sprawi, że biszkopt przybierze bardziej intensywny kolor) sól - szczypta Nasączenie herbata zielona - 1/2 szklanki sok z malin - 1/4 szklanki cukier - szczypta wódka - 1 łyżka (opcjonalnie) Krem mascarpone śmietana 30% - 500ml mascaropne - 350g cukier - 2-3 łyżki cukier z wanilią - 1 łyżka Dodatkowo: maliny - ok. 400g borówki - ok. 400g dżem wiśniowy - 1 słoiczek (opcjonalnie) Wykonanie: Buraka kroimy w drobną(...)temperaturze 180 stopni do tzw. "suchego patyczka". Gotowy biszkopt wyciągamy z formy, odwracamy. Całkowicie wystudzony przekrawamy na 3 części. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Wszystkie składniki ponczu mieszamy ze sobą. Pierwszy blat przekładamy na paterę. Dokładnie nasączamy. Smarujemy dżemem i rozprowadzamy 1/3 kremu. Posypujemy garścią malin

Pogotujmy.pl
Torcik amaretto bez pieczenia 498

trochę zostanie (można podgryźć podczas robienia), ale na pewno wystarczy. Składniki (na spód): 60 gramów masła 82% 1 szklanka pokruszonych ciasteczek amaretti Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Dodatkowo: 2 łyżki stołowe likieru amaretto 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3/4 szklanki wrzątku

Garniec Magalie
Truskawkowa Charlotte 166

tylko podniebienie, ale także oczy dlatego z pewnością zrobi wrażenie na zaproszonych gościach. składniki: 300 g biszkoptów lady fingers 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa cukier puder 250 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki 36% żelatyna w proszku – 1 łyżka dowolne owoce do dekoracji ( np. czerwona porzeczka, truskawki, czereśnie itp.) Przygotowujemy tortownicę o średnicy 23 cm i wykładamy najpierw(...)Odtsawiamy na ok. 10 minut, aż napęcznieje. Podgrzewamy, ale tylko do momentu rozpuszczenia się żelatyny, nie dopuszczamy do zagotowania. Łączymy ją z pozostałym musem. Międzyczasie ubijamy śmietankę kremówkę i serek mascarpone z 2 łyżkami cukru pudru. Gdy żelatyna z musem przestygnie łączymy ją z ubitą śmietanką partiami, bardzo delikatnie, powoli mieszając.  Taki właśnie krem przekładamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami

noteskulinarnyfiga
Bukiet na Dzień Mamy 141

teściowej. Jeśli potrzebny jest Wam tylko jeden wykorzystajcie standardową blaszkę na muffinki i większą gąbkę/styropian do układania kwiatków. Składniki na babeczki czekoladowo bananowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dodatkowo potrzebne będą: gąbka lub styropian do układania kwiatów najlepiej półkula (mi udało się znaleźć tylko sześcian

Ciastkozercy
TORT STRACCIATELLA 159

którzy lubią chrupiące dodatki.   SKŁADNIKI   (tortownica 22cm) Biszkopt : 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Masa stracciatella : 500ml śmietanki kremówki 36% 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 70g startej lub pokrojonej w kostkę gorzkiej czekolady Do nasączenia blatów: s zklanka mocnej kawą z łyżką cukru(...)blaty. Masa straciatella: Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder i ubijamy do połączenia składników, dodajemy serek mascarpone, sok z cytryny miksujemy razem. Żelatynę . podgrzewamy, . aż . się . rozpuści. . Do . masy . dodajemy . wiórki . czekoladowe . i . lekko . ciepłą . żelatynę . i . mieszamy. W tortownicy z obręczą układamy jeden blat biszkoptu

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania