serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:265/428)

Tiramisu 198

podłużnych biszkoptów – 2 łyżki kakao do posypania PRZYGOTOWANIE: Do miski przełóż śmietanę oraz cukier puder. Za pomocą miksera ubij śmietanę aż będzie kremowa i sztywna. Do śmietany dodaj serek mascarpone i już na mniejszych obrotach zmiksuj aby uzyskać jednolity krem. Nie podwyższaj obrotów ani i wydłużaj miksowania, krem może się zważyć. Zaparz mocną kawę, nieco ją wystudź i dodaj

nietylkopasta.pl
Tort Leśny mech z mascarpone, truskawki i poziomki. 165

ksylitolu Kłos -Pol 3 jajka niepełna szklanka oleju 300 g mąki tortowej typ 500 Kłos-Pol 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 350 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 2 łyżki ksylitolu Kłos Pol poziomki 3 garście     Truskawki w żelu: 300 g truskawek 30 g wody 30 g cukru 5 g skrobi kukurydzianej( może być ziemniaczana też(...)minut w 170 stopniach.Po upieczeniu i wystudzeniu przekroiłam go na dwa blaty, a górę ścięłam( skruszyłam w palcach, miałam gotowy mech). Krem: Śmietanę ubiłam z ksylitolem i dodałam serek mascarpone. Krem przełożyłam( połowę) na blat biszkopta.  Na krem wyłożyłam truskawki w żelu i przykryłam biszkoptem. Resztą kremu wysmarowałam górę i boki.Obsypałam " mchem" i posypałam poziomkami. Ciasto rewelacja

Różowa kuchnia
SERNIK DYNIOWY 178

Przepis znaleziony na Kwestii Smaku . Składniki: -300g ciastek oreo, piekłam swoje z tego przepisu - 70g masła ------------------------------------- - 350g pieczonej dyni - 1 kg zmielonego twarogu (dałam b.gęsty wiaderkowy) - 250g mascarpone - drobno starta skórka z 1 pomarańczy - 200g cukru (dałam 220g ksylitolu, ze względu na małą słodycz moich ciastek) - 1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej(...)stopione masło i wymieszać. Gotową masą wykleić spód i boki tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia). W misie miksera umieścić odważoną, dokładnie zblendowaną dynię, dodać skórkę pomarańczową, twaróg i serek mascarpone, dokładnie zmiksować. Dodać ksylitol (lub cukier) i miksować dalej, następnie dodać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy (gdy dodajemy), oraz jajka i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Masę serową wyłożyć

Smaczne Zdrowe
Tarta z kremem śmietankowym i brzoskwiniami 121

ciasto rękami, robimy kulkę – lekko spłaszczoną i owijamy ją folią spożywczą. Umieszczamy kulkę w lodówce na 1 godzinę.   Pozostałe składniki: brzoskwinie z puszki galaretka krystaliczna 1 opakowanie serka mascarpone 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki 30% schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny   Po 1 godzinie wykładamy ciasto na stolnice i wałkujemy placek. Formę do tarty natłuszczamy

MojaQchnia.pl
Ciasto kakaowo-waniliowe – bez pieczenia 994

muszę powiedzieć, że ciasto jest fajne, ale dość mocno śmietanowe, więc nie da się go dużo zjeść. Mnie taki jeden mały kawałeczek nasycił na bardzo długo. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 100-150 g herbatników 200 g herbatników kakaowych 1 łyżka gorzkiego kakao 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka rumu lub spirytusu

Smaki Na Talerzu
Tarta z zielonymi warzywami 138

przygotowaniu, wygląda przepięknie, a smakuje wyśmienicie. Polecam!  Tarta z zielonymi warzywami Składniki :  opakowanie gotowego ciasta francuskiego (rozwałkowane) 100g creme fraiche (można zastąpić gęstą, kwaśną śmietaną) 100g serka mascarpone 20-30g parmezanu (grana padano) 1 ząbek czosnku pęczek dymki mały pęczek zielonych szparagów (250-300g) 2 garście zielonego groszku (świeżego lub mrożonego) sok z cytryny sól, pieprz

Codzienne Gotowanie
,,Śnieżne kule zatopione w cieście’’ 4019

łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 3 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka masła Masa mascarpone: 200 ml słodkiej śmietanki 30% 200 ml sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru Kuliki serowe: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, gdyby była zbyt rzadka dodajemy więcej kaszy. Następnie odstawiamy do chłodzenia na ok. 10 minut. Po tym czasie formujemy(...)wierzchu układamy w rzędach schłodzone kulki serowe, lekko je wciskając. Ciasto pieczemy w 180 st. C, około 45-50 minut. Masa: Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i serkiem mascarpone, wykładamy na wystudzone ciasto i wyrównujemy

Podróż w kulinaria
KETO MALINOWA CHMURKA (keto, LCHF, bez glutenu) 342

znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować z cukru, przygotować kruche ciasto na bazie mąki kokosowej, galaretkę z malinami, krem na bazie śmietany i mascarpone oraz bezę na erytrolu. Należy przygotować je dzień wcześniej, ponieważ bezę trzeba wysuszyć a później całość schłodzić. Wydawałoby się, że jest czasochłonne, ale właściwie najdłużej schodzi z bezą a reszta(...)galaretkę malinową: 500 g malin 4 łyżeczki żelatyny 40 ml gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 400 ml schłodzonej śmietany kremówki (36%) 250 g zimnego serka mascarpone odrobina wanilii opcjonalnie słodzik do smaku ( ksylitol , erytrytol,  stewia ) – u mnie bez słodzików Przygotowanie ciasta kruchego: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji. Uważnie

Ola la LCHF
Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej, w delikatnym sosie gorgonzola, z zielonym groszkiem 137

receptę. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok 8-10 plasterków szynki długo-dojrzewającej (parmeńska, tańsza szwarcwaldzka lub inna) ok 100 g sera gorgonzola ok 1-2 łyżki sera mascarpone(opcjonalnie) ok szklanka mrożonego (w sezonie świeżego)zielonego groszku. Kilka suszonych pomidorów ok. 200 ml białego,wytrawnego wina troszkę oliwy do smażenia świeżo zmielony pieprz troszkę soli do oprószenia filetów(...)które trzeba zagotować i zredukować o 3/4. Do wina kruszymy ser i czekamy do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy świeżo zmielony pieprz. Jeżeli sos okaże się zbyt rzadki, można dołożyć odrobinę serka mascarpone( ja nie dodawałam).Sos dodajemy do usmażonych filetów, wsypujemy groszek i pokrojone pomidory suszone. DO PODANIA: ryż, kaszą kuskus,komosa ryżowa lub makaron. Dekorujemy listkami bazylii

Kopystką po garach
Bezy a'la Pavlova z bitą śmietaną i owocami 131

owocami Składniki na bezy: 5 białek (jajka średniej wielkości) szczypta soli 240 gram cukru pudru (w oryginalnym przepisie cukier drobny do wypieków) Pozostałe składniki: 300ml śmietanki kremówki opakowanie mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru owoce sezonowe (mandarynki, winogrona, kiwi) Wykonanie: Białka (najlepiej o temperaturze pokojowej) ubijamy do lekkiego spienienia, dodajemy sól i dalej ubijamy do uzyskania gęstej, sztywnej piany. Musimy uważać(...)wierzchu a w środku lekko ciągnące. Gdy bezy się piekły zrobiłam do nich krem. Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy mikserem z dodatkiem cukru pudru. Gdy śmietana jest sztywna dodajemy serek mascarpone i bardzo krótko ubijamy do połączenia składników. Wystudzone bezy (większe) odwracamy do góry dnem i nakładamy krem a na to niewielką ilość pokrojonych w małe cząstki owoców. Przykrywamy całość mniejszą

Pyza i Surówka
Puszysty sernik z borówkami pieczony na bezglutenowym spodzie z płatków kukurydzianych i czekolady 77

chrupiący dodatek. Puszysty, delikatny sernik z borówkami, na spodzie z płatków kukurydzianych to bardzo łatwy, szybki i pyszny deser.  Żeby sernik był aksamitny i delikatny, twarogu dodaję serek mascarpone, a twaróg powinien być trzykrotnie zmielony.  Aby ułatwić sobie zadanie tym razem do sernika wykorzystałam gotowy, z wiaderka twaróg sernikowy z mascarpone President.  Składniki na blaszkę o wymiarach

Tajemnice Smaku
Torcik piernikowy bez pieczenia 118

się na wiele porcji. Torcik piernikowy bez pieczenia: ok. 360-400 g miękkich pierników w lukrze (np. serca, katarzynki, uchatki) + ewentualnie do dekoracji 750 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1 łyżeczka cynamonu 2-4 łyżki cukru pudru (mi wystarczają dwie, warto spróbować masy, zawsze można dodać więcej) masło do posmarowania boków formy 100 – 150 g herbatników

Poezja smaku
Mazurek migdałowy z malinami i czekoladą 146

malin mrożonych 2 łyżki miodu 2 łyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka żelatyny składniki na masę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady (70% kakao) 1 łyżka masła 1 łyżka serka mascarpone do dekoracji: maliny migdały w płatkach wykonanie:  Wszystkie składniki na ciasto zagnieść razem na gładkie ciasto. Formujemy kulkę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie

Przysmaki Karolki
Ciasto marchewkowo-kokosowe 258

jogurtu 400 g marchewki, startej na grubej tarce 400 g mąki orkiszowej (użyłam pszennej) 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na polewę: 250 ml gęstej śmietany kremówki (użyłam serka mascarpone) 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: owoce miechunki do ozdoby CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy

My Culinary Art
tort straciatella 195

Pieczemy ok. 30-40 min. w 160-170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie przekrawamy na trzy równe blaty. składniki na krem: 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru (lub więcej, do smaku) 60 g czekolady mlecznej, startej wykonanie: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Przekładamy do mascarpone i ubijamy

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania