Rolada z truskawkami, bitą śmietaną i mascarpone

Rolada z truskawkami, bitą śmietaną i mascarpone

Rolada z truskawkami, bitą śmietaną i mascarpone

Połączenie biszkoptu, bitej śmietany i owoców sprawdza się zawsze. :-) W formie rolady wygląda zdecydowanie bardziej efektownie. Jest banalne w wykonaniu i zaznaczam nie ma co bać się pieczenia biszkoptu - mi udaje się zawsze. ;-)  Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 300ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 300g truskawek   mięta do dekoracji 1. Żółtka oddzielamy o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.