BEZA PAVLOVA Z KREMEM CYTRYNOWO – WANILIOWYM I OWOCAMI

7
  • BEZA PAVLOVA Z KREMEM CYTRYNOWO – WANILIOWYM I OWOCAMI
  • BEZA PAVLOVA Z KREMEM CYTRYNOWO – WANILIOWYM I OWOCAMI

    Zachwyca swoim wyglądem, rozpieszcza podniebienia swoją delikatnością i kruchością. Beza! Nazwana Pavlovą na cześć primabaleriny Anny Pavlovej. Tradycja głosi, że pierwszy raz została przygotowana podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanade. Beza z kremem i świeżymi owocami stanowi niezwykle lekki i wykwintny, bardzo elegancki deser. Aby go przygotować, potrzeba tak naprawdę niewiele składników. Za to nie może zabraknąć czasu, dokładności w przestrzeganiu przepis... Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia


    Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

    Dodaj komentarz