Jabłka w cieście lewandowo- maślankowym
Jabłka w cieście lewandowo- maślankowym
Składniki: 0,5 l maślanki 1,5 kubka mąki 2 jajka 5-6 średniej wielkości jabłek sok z 1 cytryny syrop z lawendy olej rzepakowy Przygotowanie: jabłka myjemy, obieramy i kroimy w poprzek, w plasterki, usuwamy gniazda nasienne, skrapiamy sokiem z cytryny składniki na ciasto mieszamy, słodzimy syropem lawendowym smażymy na oleju rzepakowym:) podajemy gorące z cukrem pudrem lub na zimno z serkiem mascarpone lub bitą śmietaną, bądź zielonym sosem na bazie skórek z jabłek: skórki z jabłek do ciasta karmelizujem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia
Autor
Luźna Kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto, placki, placki z jabłkami, bita śmietana, racuchy, mascarpone, sosy, ciasta z jabłkami, placuszki, ciasto na zimno, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, tanie ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, sos do jajek
Inne przepisy z Luźna Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję