Jabłka w cieście lewandowo- maślankowym

Jabłka w cieście lewandowo- maślankowym

Jabłka w cieście lewandowo- maślankowym

Składniki: 0,5 l maślanki 1,5 kubka mąki 2 jajka 5-6 średniej wielkości jabłek sok z 1 cytryny syrop z lawendy olej rzepakowy Przygotowanie: jabłka myjemy, obieramy i kroimy w poprzek, w plasterki, usuwamy gniazda nasienne, skrapiamy sokiem z cytryny składniki na ciasto mieszamy, słodzimy syropem lawendowym smażymy na oleju rzepakowym:) podajemy gorące z cukrem pudrem lub na zimno z serkiem mascarpone lub bitą śmietaną, bądź zielonym sosem na bazie skórek z jabłek: skórki z jabłek do ciasta karmelizujem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, placki, placki z jabłkami, bita śmietana, racuchy, mascarpone, sosy, ciasta z jabłkami, placuszki, ciasto na zimno, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, tanie ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, sos do jajek

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję