Tort bezowy z bitą śmietaną i mascarpone

Tort bezowy z bitą śmietaną i mascarpone

Tort bezowy z bitą śmietaną i mascarpone

Pychotka,delikatna,chrupiąca z pysznym kremem i owocami-posmakuje każdemu-zdjęcia na szybko robione bo zniknął błyskawicznie polecam Składniki: na bezę: 9 białek temp. pokojowa 450 g cukru drobnego 1,5 łyżeczka maki ziemniaczanej i octu winnego lub soku z cytryny  na krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone kilka łyżek mleka skondensowanego w tubce 2-3 łyżki cukru pudru dowolne owoce  Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier ,mąkę i ocet.Rozsmarowujemy na papierze do piecze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.