Przepis na : deser
Uwielbiam kinder country. Od jakiegoś czasu chodził za mną ten przepis (podpatrzony na pinterest). Ciasto jest pyszne, choć nieziemsko słodkie :) Mały kawałeczek w zupełności gasi pragnienie słodyczy :) Robiłam ciasto dwa razy, w ostateczności zmniejszyłam ilość śmietanki o 50 ml (poniżej przepis już po modyfikacji) Składniki: 300 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 150 g petit beurre 2 mleczne czekolady 2 białe czekolady płatki nestle Kangus ok. 120 g do masy + kilka garści do posypania na wierzc... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com