Ciasto czekoladowo –truskawkowe

Ciasto czekoladowo –truskawkowe

Ciasto czekoladowo –truskawkowe

Biszkopt czekoladowy pieczony na samych białkach , równie mocno czekoladowy krem oraz warstwa z serka mascarpone i musu truskawkowego z dodatkiem likieru , tworzy pyszne puszyste ciasto na różne okazje. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się połączą. Mus to nic innego jak zmiksowane blenderem truskawki, dobry sposób na pozbycie się tych mrożonych. Składniki: Biszkopt czekoladowy: 8 białek ¾ szklanki mąki krupczatki ¼ szklanki ciemnego kakao ½ szklanki oleju roślinnego ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka pr... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, krem, mus, ciastka kremówki, krem czekoladowy, ciasto, mus truskawkowy, czekolada, mascarpone, likier, truskawki, truskawka, puszyste ciasto, ser mascarpone, ser, ciasta z kremami, ciasto z kremem, pyszne ciasto, krem mascarpone, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z musem truskawkowym , ciasto z białek , ciasto z musem czekoladowym, ciasto z truskawkami, ciasta z masa, ciasta tortowe

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.