Trzeba wymieszać: 1 serek mascarpone + ½ dużego kubka jogurtu greckiego + miód, dodać około 1 szklanki ulubionych owoców (najlepiej jagodowych) i schłodzić co najmniej godzinę. To wszystko (pomysł od moich rodziców). P.S. Zamiast miodu możecie dodać słodkie syropy, np. z agawy, daktyli lub zdać się na słodycz owoców. P.S. Deser można ułożyć warstwami lub wszystko wymieszać. Z tej ilości składników wychodzą 2-3 porcje. W Egerze po raz trzeci. Zawsze dobra pogoda, mili ludzie i wolniejsze tempo życia… J... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).