z łososiem - 2967 przepisów (strona:120/198)

OKRASA Z PSTRĄGA NA ŻYTNIM CHLEBIE. 150

ogórki zielone 6 łyżek octu winnego 4 łyżki miodu pęczek posiekanego koperku sól, pieprz do podania: żytni chleb cienko porkojony 12 łyżek śmietany ukwaszonej (najlepiej 36%) 100g kawioru z łososia sól, pieprz Przygotowujemy "brązowe masło", czyli rozpuszczamy masło na delikatnym ogniu, a gdy jest płynne, zwiększamy ogień tak, aby masło zrumienić, uważając by go nie przypalić.  Poszarpane mięso pstrąga(...)mniejsze kromeczki. Każdą smarujemy śmietaną ukwaszoną, na wierzch układamy odcedzoną sałatkę z ogórka. Okrasę kroimy na równe kawałki i układamy na ogórkowej sałatce,a wierzch ozdabiamy  kawiorem z łososia, który podkreśla smak powstałej przystawki / przekąski. SMACZNEGO!   Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sushi 317

zaprawa ryżowa (lub ocet ryżowy, cukier i sól) - wasabi - imbir marynowany - mata bambusowa - pałeczki - ściereczka namoczona w gorącej wodzie - ostry nóż - folia spożywcza Dodatki: - ogórek - awokado - paluszki krabowe (surimi) - łosoś wędzony - serek śmietankowy (np. philadelphia lub serek homogenizowany naturalny) - czarny sezam Zaczynamy od przygotowania ryżu. Ryż należy dokładnie wypłukać w wodzie, do momentu aż woda będzie przejrzysta. Następnie wsypać ryż(...)pochodzenia.  Ogórka (ze skórką!) przekroić wzdłuż na pół, a później jeszcze raz na pół i wydrążyć nasiona. Awokado obrać i pokroić w paseczki. Surimi i łososia również pokroić w długie paski. Ryż gotować przez około 12-15 minut. Powinien być całkowicie miękki. Po ugotowaniu dodać 7 łyżek zaprawy ryżowej. Jeżeli nie macie gotowej zaprawy można przyrządzić ją samemu. Należy

Zgrabne Gotowanie
C - Wielkanocne jajo z żaglem 122

jajek ·         5 plastrów żółtego  sera ·         5 plastrów wędzonego łososia ·         5 łyżeczek kawioru ·         1 gałązka natki pietruszki ·         1 łyżka majonezu(...)natką pietruszki i majonezem. Przygotowanym farszem wypełnić białka. Plastry sera przekroić na połowę po przekątnej, nabić na wykałaczki wraz z oliwkami tworząc żagiel. Na pięciu połówkach jaj wyłożyć plastry łososia, delikatnie skropić sokiem z cytryny. Udekorować żaglem. Na pozostałych jajkach również umieścić serowe żagle, a na nich po łyżeczce kawioru, delikatnie skropionego sokiem z cytryny. Boki żaglówek udekorować plastrami oliwek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Przystawka - Łososiowe łódeczki z mozzarellą i suszonym pomidorem 154

Dziś prezentuję lekką i apetyczną przekąskę, na dobrą sprawę to propozycję podania medalionów z łososia, których odkrycie na sklepowym stoisku uradowało moje łososiożerne  podniebienie:)Same medaliony wyglądają niepozornie: ale każdy, kto lubi ryby doskonale wie, że muszą smakować pysznie. W sprzedaży pojawiają się również ich wzbogacone wersje - ze szpinakowym bądź pieczarkowym nadzieniem. Stanowią naprawdę pyszną, gotową przekąskę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Wianuszek z pesto, lososiem i botwinka 115

zaskoczyć swoja rodzinę czy gości? Na przykład podając im aromatyczne, chrupiące, kolorowe wianuszki z ciekawym nadzieniem. W moich zielono różowych wypiekach znalazło się pesto, wędzony łosoś MOWI i botwinka. Fajne połączenie prawda? Zobaczcie co z tego wyszło. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Prosty omlet ze szparagami, łososiem i serem feta 107

zielone szparagi absolutnie codziennie. Najzwyczajniejsza rzecz na świecie, prawda? 🙂 Lubię je na śniadanie, lunch i kolację w wielu odsłonach, chociaż najczęściej w Read More Artykuł Prosty omlet ze szparagami, łososiem i serem feta pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Makaron z mięsem mielonym 167

Makaron z mięsem mielonym to typowo polska wersja klasycznych dań wywodzących się z Włoch. To danie przygotujemy dość szybko, a dwa będzie pożywne i smaczne. Kluczem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z sosem bolońskim 179

Tagliatelle z sosem bolońskim to typowo włoska potrawa. Bardzo szybko i bardzo prosta w przygotowaniu. Danie to charakteryzuje się wyjątkowo aromatycznym sosem bolońskim. Przepis i lista

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z wędzonym łososiem 124

smaku, pięknie wyglądająca sałatka. Dziękuje. Wykonanie sałatki – obie sałaty umyć i osuszyć, wrzucić do miski. Dodać pokrojoną w piórka cebulkę, pokrojony w kostkę miąższ z awokado, porwany płat łososia. Delikatnie wymieszać rękoma. Rozłożyć wszystko na dużym talerzu lub platerze. Obsypać rozdrobnioną fetą i orzechami. Wykonanie sosu – wszystkie składniki na sos wymieszać i polać nim sałatkę. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Jajko sadzone 196

Jajko sadzone to szybka i bardzo pożywna propozycja na śniadanie. Jajko w swoim składzie ma dużo białka są budulcem mięśni ale również są źródłem minerałów i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jamie’s Italian – wędzony łosoś i rigatoni 86

trzeba nikomu przedstawiać. Jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci wśród szefów kuchni. Co prawda, Jamie’go raczej w lokalu […] Artykuł Jamie’s Italian – wędzony łosoś i rigatoni pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Pasta z łososia wędzonego i awokado 120

Bardzo prosta i pyszna pasta. Lubię takie pasty. Kilka składników które super ze sobą pasują i gotowe. Awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej

Kuchnia Pokoleń
Makaron ze szpinakiem i szparagami 204

Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka nicejska i "Bardzo długie przebudzenie" 185

lodowej) pomidor mała cebula garść oliwek jajko na twardo pół czerwonej papryki pół żółtej papryki (dla koloru) pieczony lub grillowany tuńczyk (u mnie z braku w sklepie tuńczyka jest łosoś; myślę, że to lepsze rozwiązanie niż tuńczyk z puszki) świeżo mielony pieprz Sos łyżka octu winnego 3 łyżki dobrej oliwy szczypta soli szczypta oregano Sałatę dobrze wypłukać i porwać

Weekendy w domu i ogrodzie
Jajka faszerowane na 3 sposoby 1067

świąteczne śniadanie. Pierwszy to klasyka – jajka faszerowane pieczarkami , moje ulubione! Koniecznie doprawione ostrą musztardą (dzięki niej mają fajny, wyrazisty smak). Drugie to  jajka faszerowane wędzonym łososiem – są bardzo smaczne i wyglądają efektowanie. Trzecie zaś to  jajka faszerowane szynką z dodatkiem rzodkiewki i curry, smakują wyśmienicie. Wszystkie 3 przepisy są szybkie

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania