SOS TERIYAKI

SOS TERIYAKI

SOS TERIYAKI

Sos Teriyaki jest wyśmienity z rybą (szczególnie z łososiem, miecznikiem, tuńczykiem lub morskim okoniem), kurczakiem lub wołowiną. Składniki: ½ szklanki sosu sojowego ¼ szklanki białego wina ¼ szklanki octu ryżowego ⅓ szklanki cukru 1 ząbek rozgniecionego czosnku 2½ cm kawałek rozgniecionego korzenia imbiru 2½ cm kawałek skórki z cytryny Przygotowanie: Wetrzeć odrobinę oleju sezamowego w rybę, drób lub mięso przed grillowaniem. Ten sos należy użyć do polania pod koniec czasu grillowania, ponieważ wysoka zawartość cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu naRuszcie

Autor

piotrbbq

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, imbir, sos sojowy, ryby, ryba, mięso, łosoś, tuńczyk, wołowina, grill, ryż, kurczak, marynaty, sos do ryżu, sos do kurczaka, ryba w occie, kurczak z czosnkiem, kurczak w marynacie, kurczak z cytryną, kurczak grillowany, kurczak z ryżem, gotowany kurczak, kurczak na parze, łosoś na parze

Inne przepisy z naRuszcie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.