Zapiekany dorsz z ziemniakami i brokułem

Zapiekany dorsz z ziemniakami i brokułem

Zapiekany dorsz z ziemniakami i brokułem

Przepis na : kolacja

Dziwnie się czuję, bo ryby w niedzielę nie jadam. Tzn dorsza. Prędzej sandacza albo łososia.  Ale w całości mógł reprezentować niedzielny obiad.  500 gram dorsza (u mnie mrożony) sól, pieprz, skórka z jednej cytryny olej do wysmarowania naczynia 500 gram ziemniaków gałka muszkatołowa czerwona mielona papryka  śmietanka 30% brokuł 3 ząbki czosnku Dorsza oprószyć solą, pieprzem  i skórką cytrynową. Odstawić.  Ziemniaki pokroić w plasterki lekko podgotować. W tym samym czasie ugotować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.