Bardzo lubimy pasty a szczególnie rybne. Jak nie robię to nie robię, ale jak zacznę to robię bardzo często. Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą i rybą a teraz taka. Dziś pastę z wędzonego łososia i makreli z jajkiem i cebulką. Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem na śniadanie lub kolację. Do pasty użyłam dla podkręcenia smaku musztardy, którą też bardzo lubię. Może się skusicie i taką pastę zrobicie w domu ??? Polecam. Rozwiń i czytaj przepis : czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...