Terrina z jajkiem i warzywami

Terrina z jajkiem i warzywami

Terrina z jajkiem i warzywami

Terrina to tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. Terrina mięsna przypomina pasztet, ale przygotowuje się też terriny z warzywami, łososiem i innymi składnikami bez pieczenia. Dzisiaj u mnie terrina z jajkiem, warzywami i szynką jako propozycja na Wielkanoc. Konsystencją przypomina galaretkę, możemy ją przygotować zamiast tradycyjnego pasztetu. Przepis ze strony straga.pl Terrina z jajkiem i warzywami Składniki na keksówkę  4 jajka, ugotowane na twardo 200g mieszanki marchew z groszkiem, mr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Autor

Paulina Kubasiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szynka, ciastka kremówki, majonez, pasztet, ciasta z kremami, francuskie, sosy, przystawki, bez pieczenia, łosoś, galaretka, wielkanoc, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka, przystawka z łososiem, pasztet wieprzowy, sos mięsny

Inne przepisy z Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.