KOPERKOWY Kremowy i delikatny, niesamowicie łatwy w przygotowaniu. Sos ten doskonale nadaje się do jajek na twardo, ziemniaków oraz ryb np. łososia w sezamowej panierce . Serwując go do ryb, można dodać do niego sok z cytryny. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 250g mleka 35g masła, pokrojonego na kawałki kopiasta łyżka mąki pszennej około 1/2 pęczka koperku (bez łodyżek) sól i pieprz biały
Moja Książka Kucharskateż cukinię. Będzie delikatna w smaku i o kremowej konsystencji. Świetnie smakuje z mielonym mięsem, papryką i natką pietruszki, ale możecie też podać ją z grzankami czosnkowymi lub wędzonym łososiem. Składniki: 2 pory 2 cukinie 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1,5 litra bulionu lub rosołu sól pieprz Dodatkowo
Smakowity Blog Kulinarnykurczakiem i awokado Sałatka z makaronem i figami! Sałatka z makaronem, gruszką i serem pleśniowym Sałatka z serem feta i szynką Sałatka na lunch do pracy! Sałatka z wędzonym łososiem Sałatka z paluszkami krabowymi i tuńczykiem! Sałatka z orzechami i pieczoną dynią Azjatycka sałatka z cieciorką Sałatka z sardynkami Sałatka z brzoskwiniami! Pomidory z mozzarellą Sałatka z ośmiornicą! Sałatka
SMYKWKUCHNIczasie bardzo popularne zrobiły się nasiona chia. Nasionka te daje roślina zwana szałwią hiszpańską. Te niepozorne nasionka mają niezwykłe właściwości zdrowotne i odżywcze. Zawierają więcej kwasów omega - 3 niż łosoś atlantycki, są bardziej bogate w wapń niż mleko, zawierają więcej żelaza niż szpinak. Są bogatym źródłem pełnowartościowego białka, antyoksydantów, potasu, magnezu, fosforu. Warto wprowadzić je do swojej diety. U mnie
Smak mojej kuchniTerrina to tradycyjna francuska przystawka podawana na zimno. Terrina mięsna przypomina pasztet, ale przygotowuje się też terriny z warzywami, łososiem i innymi składnikami bez pieczenia. Dzisiaj u mnie terrina z jajkiem, warzywami i szynką jako propozycja na Wielkanoc. Konsystencją przypomina galaretkę, możemy ją przygotować zamiast tradycyjnego pasztetu. Przepis ze strony straga.pl Terrina z jajkiem i warzywami Składniki na keksówkę
Smak mojej kuchnisiebie. Znajdziecie tutaj tradycyjne potrawy w nowym wykonaniu, jak i zupełnie nowe, zaskakujące połączenia smakowe. Wśród proponowanych potraw figurują między innymi: matjas z piklami i musem chrzanowym, rillette z łososia, tarteletki z trzema serami, sałatka z rukwi wodnej, rzodkiewki i kiszonego buraka, pieczone bataty z sosem tatarskim, orkiszowe risotto, zupa prowansalska, zupa z zielonej soczewicy, zapiekana zupa cebulowa, dorsz zapiekany
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskawięc na taką mirunę, pełną aromatycznego rozmarynu, koperku i oczywiście cytryny? Ta ostatnia wydaje mi się wręcz niezastąpiona przy przygotowywaniu ryb. A wiecie... marzy mi się jeszcze solidna porcja łososia, ale jego cena mnie skutecznie odstrasza... Gdyby przyszło kupić go dla 4 osób, to pewnie z 50zł byłoby nie moje, a o solidnych porcjach nie mogłoby być mowy :D Składniki
Kuchnia w czekoladzieWęglowodany: 229,3 g Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 532,8 kcal Białko: 39,0 g Tłuszcze: 16,4 g Węglowodany: 57,3 g Sprawdź również ten przepis – łosoś pieczony w piekarniku . Artykuł Wielkanocny gulasz z wołowiny pochodzi z serwisu Blog kulinarny | Ale Pysznie
ale Pyszniewarzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy jak najbardziej. Podwieczorek i kolacja Sojusznikiem wieczornych posiłków są jogurt naturalny, miód, owoce, bakalie, różnego rodzaju lekkie
upichconazapieczone z jajkiem i ewentualnie innymi dodatkami, czyli ciekawy pomysł na śniadanie dla wymagających podawane na ciepło ;) Składniki: awokado 2 małe jajka szczypiorek lub parmezan sól, pieprz opcjonalnie: kawałki łososia wędzonego lub boczku, pomidorki koktajlowe Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i część miąższu. Doprawić każdą połówkę solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym
wyzwania kuchenneniebanalne śniadanie. Wystarczy dodać ulubione składniki lub to, co akurat mamy w lodówce – do wyboru są świeże zioła, szpinak, pomidory, oliwki, ser feta i inne sery, szynka, wędzony łosoś, cukinia, papryka. Wykonanie Obierz i posiekaj drobno cebulę. pokrój oliwki na pół lub na plasterki. Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni. Podsmaż cebulkę a następnie dodaj plasterki pomidora. Po ok. dwóch
Eat me! Fit me!Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i gorgonzolą – czyli coś dla fanów pleśniowych smaków ;) Polecam również przepis na: Zapiekankę makaronową z serem pleśniowym Lazur , Zapiekankę makaronową z łososiem i szpinakiem oraz Zapiekankę Gyros. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i gorgonzolą – Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 500g) 1 brokuł (ok. 500-600g) kawałek pora, biała
Kulinarne Przebojerozgrzanej gofrownicy, na złoty kolor Wytrawne gofry podałam z jajkiem sadzonym i świeżą rukolą, można też dodać troszkę majonezu, jeśli nie jesteś na diecie, bądź plaster wędzonego łososia. Gofry możesz też posmarować serkiem łososiowym i dopiero ułożyć jajko i rukolę. Jajko sadzone przygotowuje w ten sposób: na rozgrzaną patelnię, dodaję oliwę z oliwek i wybijam delikatnie jajko, smażę
SMYKWKUCHNIcałość posypujemy mieszanką nasion i podajemy z sosem czosnkowym , tysiąca wysp lub kupnym, słodko-ostrym sosem chili. SMACZNEGO! :) Wypróbujcie również przepis na wrapy z kurczakiem curry lub łososiem
Bez Cebulicztery porcje: łosoś filet 400 gram sól i pieprz 1 łyżeczka kapary 1 łyżka wino białe wytrawne 1/2 szklanki koperek 1 pęczek szalotka 1 sztuka masło 1 łyżka olej rzepakowy 1 łyżka dziki ryż Przygotowanie: Rybę umyj i osusz, natrzyj solą i pieprzem, usmaż. Szalotkę posiekaj w kosteczkę i zeszklij na oleju, dodaj łyżkę masła i przesiekane kapary
AZgotuj!