Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą

Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą

Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą

Przepis na : obiad

Pieczenie ryby w soli jest skutecznym sposobem na uzyskanie delikatnego, bardzo soczystego mięsa, które samo będzie odchodzić od ości. Ryba absolutnie nie jest słona. Łuski na skórze idealnie chronią mięso ryby przed zasoleniem :) Podczas pieczenia sól twardnieje, tworząc grubą skorupę (którą wbrew pozorom bardzo łatwo rozłupać). Solna skorupa zatrzymuje wszystkie aromaty, którymi nadzialiśmy rybę. Metodę pieczenia ryby pod solną skorupą można zastosować do większości ryb za wyjątkiem ryb tłustych (takich jak łoso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, mięso, koper, mielone, zdrowe, zdrowe przepisy, orzechy, sok, por , makrela, łosoś, dania obiadowe, mięsa pieczone, jak zrobić wodę z cytryna, bez pieczenia, mięso duszone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, orzechy włoskie, dania bez mięsa

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.