Rillettes - smarowidło z mięsa
Rillettes - smarowidło z mięsa
Przepis na : kolacja
Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Rillettes to połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje z domowym kiszonym ogórkiem, pod warunkiem, że nie macie problemów z cholesterolem. Idealne wyjście, gdy prz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik
Autor
Bernika
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, pasta, wieprzowina, mięso, pasty, kolacja, pasztet, bagietka, królik, francuskie, ogórki kiszone, kaczki, ogórki, łosoś, pasta na chleb, dania mięsne
Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję