Rillettes - smarowidło z mięsa

Rillettes  - smarowidło z mięsa

Rillettes - smarowidło z mięsa

Przepis na : kolacja

Dzisiaj proponuje wam coś z kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Rillettes to połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje z domowym kiszonym ogórkiem, pod warunkiem, że nie macie problemów z cholesterolem. Idealne wyjście, gdy prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.