Kuchnia japońska: Okonomiyaki
Kuchnia japońska: Okonomiyaki
KUCHNIE ŚWIATA - JAPONIA Składniki: (na 2 porcje) Ciasto: pół główki białej kapusty (opcjonalnie kapusty pekińskiej) 2 jajka 300 g mąki pszennej 200-220 ml wody 20 g cieniutkiego pora opcjonalnie wiórki z suszonego tuńczyka: katasuobushi oliwa z oliwek do smażenia Do dekoracji majonez plasterki świeżego, małego pora pokrojonego w cienkie paseczki (2 małe garstki) lub opcjonalnie kiełki soi bądź brokuła Farsz: Jest dowolny i opcjonalny, mogą to być owoce morza: krewetki, kraby, małże, ryby: tuńczyk, łosoś i ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu KreatywnePiny
Autor
Kreatywne Piny
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
majonez, kapustą, por , placki, sosy, ciasto, owoce morza, boczek, tuńczyk, ryby, krewetki, kapusta pekińska, warzywa, papryka, krem, polewa, zupa pomidorowa, szaszłyki, awokado, bekon, ryba, łosoś, ketchup pomidorowy, kiełki brokuła, czerwona kapusta, sos pomidorowy, warzywa na patelnie, jajka z farszem, boczek w sosie, sos do jajek
Inne przepisy z KreatywnePiny
Dodaj komentarz