Pstrąg łososiowy pod aromatyczną kruszonką

Pstrąg łososiowy pod aromatyczną kruszonką

Pstrąg łososiowy pod aromatyczną kruszonką

Gwiazdą u mnie na blogu jest dziś pstrąg łososiowy pieczony pod ziołowo-orzechową kruszonką z suszonymi pomidorami. Możecie w podobny sposób przygotować inną rybę np. łososia, dorsza czy mintaja. Lubię połączenie ryby i orzechów, a jeśli doda się do nich suszone na słońcu pomidory, to danie robi się na prawdę południowe. Kasza pęczak jest jedną z moich ulubionych kasz, bo nie łatwo ją rozgotować i ma lekko orzechowy smak. No i na wiosnę, w mojej kuchni królują surówki. Dziś w przepysznej śródziemnomorskiej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

DietologDietolog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

surówka, mielone, kasza, ryby, pstrąg łososiowy, pstrag, suszone pomidory, ryba, kalafior, jabłka, kalafiorem, tarta, dieta, diety, dorsz, łosoś, makaron, makarony, dania z makaronem, kalafior pieczony, tarta z jabłkami, makaron z łososiem

Inne przepisy z Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.