Idealne placki jako samodzielne danie a także jako dodatek do mięs. Same z lekką sałatką będą równie smakowite jak z mięsem. Polecam gorąco do wypróbowania. Placki ziemniaczane z serem żółtym. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniefunkcjonalny, niczym dobrze wyposażona kuchnia. Na patelni żeliwnej można z powodzeniem przygotować nie tylko tradycyjne kotlety mielone, ale także usmażyć np. jajko sadzone, naleśniki, tortille, chlebki naan czy placki ziemniaczane. Wkład do kanapek i gofrów to jak gofrownica i toster w kuchni. Ten wkład pozwala przygotować zarówno chrupiące opiekane tosty z ciągnącym się serem w środku
Obiad gotowyPyszny, sycący, aromatyczny, rozgrzewający gulasz z mięsa wołowego z dodatkiem papryki czerwonej, pieczarek i cebuli. Doskonały z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi a nawet plackami ziemniaczanymi. To taki prosty, klasyczny gulasz, który na pewno zasmakuje każdemu. Dobrze doprawiony, lekko pikantny. Przyznam się Wam, że w tak chłodne dni jak dziś wystarczy mi gorący gulasz i bułka :) Jednak zanim przejdę
Zrób to smacznienaszych przepisów na proste potrawy z ziemniaków. Min. pyszne tarte ziemniaki z kurczakiem i serem , bardzo aromatyczne faszerowane ziemniaki z piekarnika , oraz bardzo chętnie oglądany przepis na puszyste placki ziemniaczane . Kraszanka, czyli pyszne ziemniaki z patelni Składniki: ziemniaki: 0,5 kg boczek surowy wędzony: 300 g cebula: 2 szt. ziele angielskie: 2 kulki sól i pieprz do smaku
Kuchnia Na WypasieTakiego chili jeszcze nie jedliście. Jest to danie bardzo ekspresowe i mało pracochłonne, a podane może być z plackami ziemniaczanymi, torlittą, pitą albo z ziemniakami, jak kto lubi. Składniki: 2 piersi kurczaka puszka pomidorów 1 łyżka pasty pomidorowej puszka fasoli białej puszka fasoli czerwonej 2 ząbki czosnku 1 duża cebula szklanka wody pęczek świeżej bazylii olej
Niezły MłynekDiamont Lite mam okazję testować od ponad 2 tygodni. Prawie codziennie jej używałam do przygotowywania różnych potraw. Inne patelnie poszły na razie w odstawkę ;) Robiłam już na niej placki ziemniaczane, naleśniki, omlety, placuszki i ciasteczka z patelni (o których napiszę w następnym wpisie). Używałam jej do zapiekania kurczaka w piekarniku (przepis niebawem), odgrzewania potraw i powiem
Smakołyki Asinajprostsze naleśniki wymaga trochę wprawy w przewracaniu, czekoladowe naleśniki powinny być trochę łatwiejsze w przygotowaniu . Zdjęcie powyżej właśnie przedstawia takiego naleśnika, mimo iż wygląda jak czekoladowy herbatnik albo placek ziemniaczany 🙂 Przepis nie należy do niskowęglowodanowych (czytaj więcej: Dieta niskowęglowodanowa ), choć czekoladowe naleśniki są bezglutenowe, bezzbożowe i bez nabiału (laktozy i kazeiny). Ze względu na kakao miejsce tych naleśników
PaleoSMAKsamej patelni, po zdjęciu batata, albo równolegle na innej patelni. Gotowe danie powinno wyglądać jak na zdjęciu powyżej, ale uwierz – smakuje lepiej, niż wygląda ! Nie jest to placek ziemniaczany, bo batata mieszasz podczas smażenia. Haś z batata z jajkiem może być bardzo pożywnym i pełnym energii śniadaniem, o ile nie unikasz węglowodanów. Jedna porcja może zawierać za mało
PaleoSMAKdobrze się komponuje, czyli np. do panierowanych ryb i drobiu albo też naleśników paleo . Do smażenia wołowiny, niezależnie czy jako stek czy na gulasz, używam właśnie smalcu (domowego). Placki ziemniaczane, czy jajecznica tylko na smalcu, ale jajka sadzone czasem robię na maśle klarowanym. PaleoSMAK Zalecam jednak umiar w używaniu smalcu , chyba że masz dostęp do słoniny
PaleoSMAKmojego męża, bardzo często gości w naszym domu. Konkretny ,treściwy i do tego przepyszny. Gulasz paprykowy z jagnięciną(możecie zamienić na wołowinę, będzie również pysznie),do tego chrupiące placki ziemniaczane i surówki....Mniam...polecam gorąco
Swojskie jedzonkoczasu, praca, dom, dziecko powoduje, że zdarza nam się popełnić trochę grzeszków, a wolny czas spędzić na fajnym filmie. Zresztą lubimy od czasu do czasu zjeść mielonego lub placki ziemniaczane, a na deser kawałek pysznego ciasta własnej roboty. Niemniej jednak świadomość co jest zdrowe i co nam służy, a co szkodzi – jest, i dzięki niej możemy wracać
Moja DelicjaSkładniki: placki: 4 ziemniaki 1 średni cukinia 2 marchewki 1/2 pęczka jarmużu sol, pieprz 2 jajka ok. 3/4 szkl mąki 1 cebula sos: 1 polędwiczka
czarrna od kuchnidzieciństwie często co piątek jadło się placki ziemniaczane. Łatwe do zrobienia i smaczne, robiłam kiedyś placuszki z cukinii i są one naprawdę bardzo dobre. Została mi połówka cukinii i tak się zastanawiałam co by tu z niej zrobić i natrafiłam na Artykuł Placuszki z cukinii i batatów pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!Sezon na cukinię jeszcze się nie skończył. Dostałam jedną olbrzymią i postanowiłam ją wykorzystać. Urozmaiciłam zwykłe placki ziemniaczane. Przygotowane w ten sposób są niezwykle aromatyczne i po prostu pyszne! Składniki: - 10 ziemniaków -cukinia - duży pióropusz szczypiora - 3 jaja5 łyżek mąki - olej do smażenia - sól i pieprz do smaku Umyj i obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce
Z Kuchni Do Kuchnidanie z łopatką wieprzową, papryką, marchewką i pomidorami, przyprawione sporą ilością ostrej i wędzonej papryki. Podałam go z kluskami śląskimi z tego przepisu, ale świetnie będzie smakował również z plackiem ziemniaczanym, pieczywem czy kaszą. Danie można przygotować na dwa-trzy dni to przodu, gdyż po podgrzaniu jest równie smaczne, jeśli nie lepsze niż od razu po ugotowaniu. [caption
e-PrzepisyKulinarne