Batbout chlebki z patelni Mięciutkie chlebki drożdżowe z grzybowym nadzieniem. Chlebki nazywają się batbout i są potrawą marokańską. Przepis na chlebki marokańskie z patelni wypatrzyłam u Sylwii na blogu Smak Maroka. Tam się właśnie dowiedziałam jak się robi marokańskie chlebki i do czego się je podaje. A można być zaskoczonym, że w Maroku chleb podaje się do wszystkiego, nawet do ziemniaków ( o czym pisze Sylwia). Nie, mnie to nie dziwi znam osoby które jedzą placki ziemniaczane lub kisiel tylko z chlebem. ...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.