Buraczki ćwikłowe na zimę.

Buraczki ćwikłowe na zimę.

Buraczki ćwikłowe na zimę.

        W arto zrobić takie buraczki, smakują wyśmienicie, a nie potrzeba do ich zrobienia dużo składników. Buraczki te możemy podawać jako dodatek do drugiego dania np. z ziemniakami i mięsem lub posmarować nimi kanapki z wędliną .  Składniki : 5 kg buraczków ćwikłowych 1/4 szklanki cukru sól ocet ( najlepiej winny, jabłkowy ) Sposób wykonania :    B uraczki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia. Następnie obieramy je ze skórki i ścieramy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.