Przepis na : obiad
Wiele osób pamięta z dzieciństwa kotlety z mortadeli. To dokładnie takie kotlety jak jadało się za czasów PRL’u to był przysmak nie jednej komunii czy wesela. Sprawdźcie koniecznie przepis na błyskawiczny obiad. Kotlety z mortadeli to wspomnienie tanich dań obiadowych, przygotowanych dosłownie z kilku składników. Grube plastry mortadeli obtoczone w jajku i bułce tartej, smażone na oleju na złoto- rumiany kolor. Można powiedzieć, że to taka trochę parówka usmażona w bułce tartej, a chyba nie ma osoby, k... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...