Gołąbki ziemniaczane podane ze skwarkami

Gołąbki ziemniaczane podane ze skwarkami

Gołąbki ziemniaczane podane ze skwarkami

   Chociaż gołąbki robię czasami, to uwielbiam te z ziemniakami, takie nasze tradycyjne, regionalne, które są proste w przygotowaniu, ale w smaku niepowtarzalne. Ziemniaki, kapusta razem połączone, dobrze doprawione, z słoninką pieczone, ze skwarkami ze smakiem zjedzone.  Składniki: 1 biała kapusta (najlepsza włoska lub specjalna na gołąbki), 2,5 kg mączystych ziemniaków, 3 białe cebule, średniej wielkości, 5 łyżek oleju rzepakowego lub smalcu z świeżo podsmażonej słoniny, 1 płaska łyżka mielonego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, ziemniaki, kapustą, mielone, placki, placki ziemniaczane, tarta, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.