Żeberka ziołowe w cydrze z miodem i gorczycą

Żeberka ziołowe w cydrze z miodem i gorczycą

Żeberka ziołowe w cydrze z miodem i gorczycą

Zapach jeszcze do teraz unosi się w całej kuchni. Zioła, delikatne mięso duszone w cydrze z dodatkiem miodu. Sos delikatnie zagęszczony mąką kukurydzianą. Aromatyczne danie. Do tego ziemniaczki pod każdą postacią (kluski śląskie, kopytka, z wody, pieczone, itp. i pyszne domowe danie gotowe. Składniki: 800 g wieprzowych żeberek 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 3 szklanki wody przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól, łyżeczka vegety natur, papryka słodka i ostra, majeranek, lubczyk, łyżka gorczycy 2 liście laurow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.