Placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii. 2 małe cukinie kilka ziemniaków 3 łyżki mąki jajko sól, pieprz, majeranek, wegeta Cukinię obrać [ młodej nie trzeba obierać] i usunąć miąższ, ziemniaki również obrać.Cukinię i ziemniaki zetrzeć na tarce.Delikatnie można odcisnąć .Wymieszać z jajkiem i mąką.Dodać przyprawy i wymieszać.Smażyć z dwóch stron na gorącym oleju. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...