pieczarkowy to mój drugi, tuż po sosie kurkowym, ulubiony sos grzybowy :) Sos ten świetnie pasuje do placków ziemniaczanych, dań mięsnych, czy też potraw z makaronem. Jego główną zaletą jest to, iż pieczarki na szczęście są dostępne przez cały ro The post Sos pieczarkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojenarzekam na pogodę, a chłodnik mogę jeść nie tylko w upalne dni. Uwielbiam go z gotowanymi młodymi ziemniakami albo plackami ziemniaczanymi. Smak dzieciństwa;) Kiedyś babcia trzymała krowę, więc najczęściej gotowało się chłodnik na zsiadłym mleku. Wersja na kefirze jednak wydaje się być bardziej kremowa, gęsta. Prosty chłodnik litewski Składniki: 500ml kefiru lub zsiadłego mleka 2 pęczki
Obiad gotowyżółtej, dokładam czerwoną cebulę i trochę intensywnie zielonych ziół do środka. Po usmażeniu widać (tak, smażę je, na oleju!), że kolor nie jest jeden i bury jak w plackach ziemniaczanych, tylko na talerzu sporo się dzieje. Sprawdźcie też patent, który sprawi, że placuszki się nie rozlecą, tylko będą się ładnie podsmażać (podobnie jak te z ziemniaków). Składniki
Dietologdrugie danie i odmianą od standardowych kotletów schabowych czy kotletów mielonych . Polędwica jest jedną ze smaczniejszych części wieprzowiny. Osobiście, bardzo lubię polędwicę wieprzową podaną z ziemniaczkami lub plackami ziemniaczanymi – na zdjęciu jest podana z kopytkami ze szpinakiem . Aby polędwica była smaczna, należy pamiętać o jednej zasadzie – przed smażeniem warto wyjąć polędwicę z lodówki, aby nabrała temperatury
Kuchnia Bazyliikasza i inny zestaw pysznych surówek. Teraz pojawia się u nas ciut rzadziej, ale nadal go uwielbiamy. Taki prosty gulasz z szynki możecie też podać z domowymi plackami ziemniaczanymi. Wówczas polecam go doprawić jeszcze np. ostrą czerwoną papryką. Pyszny obiad. Spróbujcie. Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 600 ml bulionu + do podlania (do podlania podczas gotowania można też
Słodkie okruszkiwystarczy, że weźmiesz ze sobą na wakacje gofrownicę, a wyczarujesz z niej zarówno gofry deserowe, jak i pyszne wytrawne placki. Dla każdego coś miłego :) Artykuł Gofroplacki czyli placki ziemniaczane z gofrownicy- pyszna przekąska kuchni wakacyjnej pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkamożna sporą dawkę historii. Autor mocny nacisk kładzie na temat zabytku Muzeum Narodowego Ziemi Przemyskiej, przez co sprawia, że to miasto przestaje mi się kojarzyć jedynie z plackami ziemniaczanymi (z których słynie) i ciężkimi przeprawami w stronę prawa jazdy. Przebudzenie zmarłego czasu to interesujący sposób na poznanie Przemyśla z nieco magicznej i może nieco mrocznej strony. Podczas
Wypisz WymalujPasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mleka w proszku. Przepis na ćwikłę z chrzanem: Krok 1. Buraczki wyszorować, ugotować w skórkach, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z małymi oczkami (jak na placki ziemniaczane). Wodę zagotować z przyprawami, dodać ocet. Jeżeli używa się chrzanu z octu, to octu do zalewy nie dodawać. Krok 2. Starte buraczki przełożyć do garnka, wymieszać z chrzanem
Moja Książka Kucharska