Gulasz wieprzowy z papryką i boczkiem
Gulasz wieprzowy z papryką i boczkiem
Soczysta i miękka wieprzowina z delikatnie pikantnym posmakiem. Smaczna zarówno z dodatkami, takimi jak ziemniaki czy kasza, jak i z plackami ziemniaczanymi. Składniki (4 porcje) -800 g szynki wieprzowej -100 g wędzonego boczku -1 mała cebula -2 świeże chili -1 czerwona papryka -1 ząbek czosnku -150 ml białego wina -100 ml passaty pomidorowej -1 szkl. bulionu -2 łyżki oleju -listek laurowy -ziele angielskie -po pół łyżeczki: słodkiej papryki, ostrej papryki i oregano -sól, pieprz -2 łyżki mąki (do zagęszcze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia
Autor
Zuza
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, placki, boczek, szynka, ziemniaki, placki ziemniaczane, wieprzowina, gulasz, danie jednogarnkowe, potrawka
Inne przepisy z Zielona Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję