Jeśli znudziły Wam się już tradycyjne placki ziemniaczane, mamy dla Was ciekawą, bardziej kolorową alternatywę. Różnią się nie tylko smakiem, ale i sposobem przyrządzenia. Koniecznie przetestujcie! Składniki: 1 batat 2 jajka 3-4 łyżki maki pszennej 1-1,5 łyżki oliwy/oleju 2 łyżki nasion chia lub czarnuszki garść poszatkowanej natki pietruszki pół ząbka czosnku sól i pieprz Sposób przygotowania: Ugotowanego batata obieramy ze skory, kroimy w kostkę i wrzucamy do miksera/ blendera. Dodajemy jajka, mąkę, olej...
Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.