Gulasz po węgiersku

Gulasz po węgiersku

Przepis na : obiad

1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej papryki, słodkiej papryki i wędzonej papryki sól i pieprz do smaku Opcjonalnie: 30 dag pieczarek 2 czerwone papryki Łyżka gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu typu greckiego Mięso pokroić dość dużą kostkę (2 x 2 cm), obsypać solą, pieprzem. W dużym rondlu o grubym dnie dobrze rozgrzać olej i partiami podsmażać mięso na złotawy kolor, tak aby zamknęły...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gotujemy i jemyGotujemy i jemy

Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kluski, gulasz, placki, pieczarki, wieprzowina, makaron, placki ziemniaczane, makarony, pieczywo, obiad, wołowina, gulasz po węgiersku, gulasz z łopatki, gulasz wołowy, placek po węgiersku

Inne przepisy z Gotujemy i jemy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.