Placki ziemniaczane ze szczypiorem i cukinią

Placki ziemniaczane ze szczypiorem i cukinią

Placki ziemniaczane ze szczypiorem i cukinią

Przepis na : obiad

    Sezon na cukinię jeszcze się nie skończył. Dostałam jedną olbrzymią i postanowiłam ją wykorzystać. Urozmaiciłam zwykłe placki ziemniaczane. Przygotowane w ten sposób są niezwykle aromatyczne i po prostu pyszne!   Składniki: - 10 ziemniaków -cukinia - duży pióropusz szczypiora - 3 jaja5 łyżek mąki - olej do smażenia - sól i pieprz do smaku   Umyj i obierz ziemniaki, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Mnie pomaga robot z przystawką. Cukinię obierz i również zetrzyj na tarce. Poszatkuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.