Przepis na : obiad
Pachnące koperkiem i bardzo delikatne placuszki z cukinii to bardzo przyjemne danie na lekki i szybki obiad. Łatwe przygotowanie powinno zachęcać do ich zrobienia. Wspaniale smakują z sosem jogurtowo-koperkowym. Najlepsze placuszki wychodzą z młodej cukinii, gdyż nie ma ona dużo pestek i jest mniej wodnista, niż ta większa i starsza. Do placuszków nie dodawać dużo mąki, bo stracą swój delikatny smak i będzie intensywnie wyczuwalna mąka. Najlepiej dodawać ją stopniowo i tylko tyle, aby można było położ... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...