Żeberka duszone w sosie rumianym. PRZEPIS

Żeberka duszone w sosie rumianym. PRZEPIS

Mięciutkie żeberka zanurzone w smakowitym rumianym sosie, prawda, że brzmi pysznie? A do tego robi się je bardzo prosto, wystarczy kilka składników. Świetny jest ten przepis. Przepis na żeberka duszone w rumianym sosie Składniki: Około kilograma żeberek wieprzowych (paski), 2 cebule , 2 ząbki czosnku, kopiasta łyżka papryki czerwonej w proszku, łyżka mąki pszennej, olej, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól, pieprz. Jak zrobić żeberka duszone w rumianym sosie? Czosnek posiekaj, oprósz solą, rozetrz...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.