Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami Autor przepisu: Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie Co to jest legumina Niemal zapomniane dziś leguminy kojarzą nam się przede wszystkim z deserami i słodkimi potrawami na bazie mąki lub jajek, mimo, iż to pochodzące z łaciny słowo w oryginale oznacza "jarzyny". W 1900 roku leguminy znalazły się w tytule poradnika kulinarnego Róży Makarewiczowej "Praktyczna kuchnia czyli Podręcznik do przyrządzania potraw i legumin". W okresie międzywo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kalafior, kurczak, zupa, ciasto, sałatka, placki, sałatki, naleśniki, pierogi, ryż, tarta, pierogi przepis, buraki, shoarma, prosta zupa, deser, naleśnik, placki ziemniaczane, desery, ptysie, mięso, wołowina, budyń, przystawki, przekąski, kalafior pieczony, kurczak z warzywami, kurczak z ryżem, sałatka z kalafiorem , potrawy z kurczaka
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz