wolowe - 508 przepisów (strona:16/34)

Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 186

korzystam z niego codziennie. A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus:wszystkie zupy,gulasze,dania jednogarnkowe,mięsa duszone w ciemnym sosie,kaczka,bitki wołowe,gołąbki,warzywa na parze,warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa,jajecznica,bigos,makarony i pierogi,chleby.Jednakże jak wszystko, także i ten zestaw posiada wady. Dla mnie wadą

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZRAZY Z SZYNKI WIEPRZOWEJ 265

Zrazy zrobione z chudej szynki wieprzowej lubię zdecydowanie więcej niż te z wołowiny. Są delikatniejsze a robi się je dokładnie tak samo jak tradycyjne zrazy wołowe.Składniki:1,5 kg chudej szynki wieprzowej2-3 ogórki kiszone2 cebulekawałek boczku wędzonegołyżeczka musztardy sarepskiejsól,pieprzziele angielskieliść laurowybulionłyżka mąki (do sosu)trochę śmietany 18% (do sosu)Wykonanie:Mięso myjemy, kroimy na plastry centymetrowej

Walijskie Pichcenie
Stek z sezonowanej wołowiny 185

cukry wytwarzając naturalny glutaminian, który odpowiada za głębszy smak wołowiny dojrzewającej. Następnie mięso jest dzielone na elementy, a dalej część z nich na steki. Dzięki tym wszystkim zabiegom mięso wołowe nabiera niepowtarzalnego aromatu i jest bardziej kruche.   Dziś proponuję Wam zrobienie steku z takiego właśnie mięsa. Z tego co zauważyłam steki z sezonowanej wołowiny można dostać

Malinowe Pocałunki
Domowa kostka bulionowa warzywno-drobiowa 663

sobie zdrową kuchnię.  I może być w wielu wersjach, dobór składników i smaków tak naprawdę zależy od ciebie. Jeśli wykluczysz dodatek mięsa uzyskasz kostkę warzywną, jeśli dodasz trochę mięsa wołowego uzyskasz kostkę wołową. Polecam. Wzorowałam się na przepisie bistro mamy. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Lasagne w szkle 119

dodatkowym atutem jest fakt, że potrawy w nich przygotowane możesz podać na stół bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki. Co bedzie nam potrzebne? -platy lasagne -mieso mielone wolowe lub wieprzowo wolowe- nie kupujcie na tackach ale w kawalku i sami zmielcie w domu -marchewka -swieza bazylia -oliwa z oliwek -czosnek nawet 6 zabkow -cebula -ser zolty-koncentrat pomidorowy

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa biała kiełbasa 470

warzyw będzie doskonała bazą do zupy.Inspiracja Kulinarne szaleństwa Margarytki. Domowa biała kiełbasa Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 1,5 kg karkówki 250 g łaty wołowej 6 g cukru 6 -7,5 g czarnego pieprzu ziarnistego 6 - 8 g majeranku 3 duże ząbki czosnku 51 g soli peklowej 1 szklanka lodowatej wody jelita cienkie Wykonanie: Łopatkę przepuszczamy(...)przez maszynkę do mielenia z sitkiem nr 13, karkówkę przepuszczamy przez sitko nr 10, a łatę wołową przez 4. Czosnek rozcieramy z solą, pieprz mielimy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i bardzo dokładnie wyrabiamy, aż mięso będzie  kleiste. Pomagam sobie robotem z końcówką do wyrabiania chleba, czyli hakiem. Masę przykrywamy i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
LAHMACUN – TURECKA PIZZA 269

ogóle jakikolwiek sens? W Turcji twierdzą, że owszem, ma. Lahmacun to turecka wersja wypiekanego placka z nadzieniem z mięsa mielonego (Turcy jedzą jagnięcinę lub baraninę, ale wieprzowo-wołowe też się nadaje) i kilku innych dodatków, okraszonych aromatycznymi przyprawami. Zaskakująco smaczna, często traktowana jako przystawka, chociaż w większej ilości z powodzeniem posłuży jako danie główne. Dla nas wyśmienita ze śmietaną

Nerds Kitchen
Gulasz węgierski 215

Gulasz węgierski czyli pyszny warzywny sos z duża ilością mięsa. Gulasz jest świetną bazą obiadową. Pasuje do placków, kaszy gryczanej czy klusek.Składniki: 500 g mięsa wołowego bez kości 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 papryki łyżeczka ostrej papryki  sól, pieprz, majeranek lub oregano olej ewentualnie 3 łyżki sosu pomidorowego Opłukane mięso kroimy na drobne kawałki. Podsmażamy na oleju

prawdziwe jedzenie
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 180

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz zbójnicki 83

Gulasz zbójnicki Pyszny, treściwy i rozgrzewający gulasz wołowy duszony w winie. Bogaty w smaku i prosty w przygotowaniu. Możemy go podać z ziemniaczkami, kaszą, kluskami lub kromką razowego chlebka. Zazwyczaj robię go z podwójnej porcji składników, bo świetnie nadaje się do odgrzewania i z każdym dniem smakuje jeszcze lepiej. Polecam!     Składniki: 1 kg wołowiny gulaszowej 2 cebule

Blog z Apetytem
Szwedzkie klopski 86

Przepis na te klopsiki szwedzkie jak w Ikea znalazłam na Onecie. Przepis mi się spodobał i oto i na moim talerzu wylądowały. Są pyszne do zjedzenia

Moje Małe Czarowanie
Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka 68

Dobrkowa został opublikowany w wydanej przez Dom Kultury w Pilźnie regionalnej książce kucharskiej pt. „Pilźnieńskie smaki. Przepisy kulinarne”. Gulasz z jarzynami – kuchnia podkarpacka Składniki: 500 g mięsa wieprzowego lub wołowego 100 g cebuli 200 g kapusty słodkiej (białej) 100 g marchewki 50 g pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki tłuszczu (np. oleju) 1 łyżka mąki pszennej sól pieprz lubczyk

Trzeci talerz
Zapiekane naleśniki po meksykańsku 189

CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 300g mięsa mielonego – wołowego (lub wieprzowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 papryczka chilli (lub pół jeśli chcemy mniej pikantnie) 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej pół szklanki czerwonej fasoli

Blog z Apetytem
Co zjeść w Grecji? Czyli 50 greckich dań, które warto spróbować w Grecji! 96

mięsem, makaronem i sosem beszamelowym  8. Gemista - nadziewane ryżem warzywa (pomidory, cukinia, bakłażan, papryka (V) ale zdarza się z mięsem więc lepiej dopytać.  9. Stifado - gulasz wołowy  10.   Kolokithokeftedes - placki z cukinii i sera feta. Przepis na Kolokithokeftedes znajdziesz TU!  (V) 11. Spetsofai - gulasz z papryki i kiełbasy 12.   Sardynki, ośmiornica grillowana, smażone

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania