Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

I znowu po włosku, a jak po włosku to makaron. Tym razem zapiekanka cannelloni, czyli makaronowymi grubymi rurkami z mięsnym nadzieniem, a wszystko skryte pod sosem pomidorowym, serem i beszamelem. Nie powiecie mi, że nie lubicie! Wbrew pozorom nie jest to danie aż tak pracochłonne. Owszem, składa się z kilku elementów, ale każdy z nich jest dość prosty w wykonaniu. Najwięcej czasu wymaga mięso, które powinno się dusić na małym ogniu. Ale to właśnie dzięki temu ten smak jest głęboki i wielowymiarowy i ma w ...

Czytaj dalej na blogu Analiza Smaku

Autor

Analiza SmakuAnaliza Smaku

Cześć! Mam na imię Daria i z wykształcenia jestem matematykiem. Żyję wśród cyferek ale to co naprawdę mnie pochłania to gotowanie - uwielbiam uszczęśliwiać ludzi jedzeniem :) Prowadzę bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoimi sprawdzonymi przepisami i poradami. Jeśli chcesz mnie bliżej poznać, to zapraszam na mój blog. Tutaj liczy się smak!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, tarta, makaron, mielone, lasagne, zapiekanki, zapiekanka, mascarpone, zapiekanka makaronowa, bez pieczenia

Inne przepisy z Analiza Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.