Wołowina po burgundzku. Klasyk kuchni francuskiej. Trochę jak nasz gulasz wołowy ale ... dużo bardziej wytrawny. Jeśli nie lubicie smaków wytrwanych, to nie będzie danie dla Was. W daniu mocno czuć smak wina więc jego wybór będzie dosyć istotny. Ale po kolei... Co potrzebujemy : pół kilograma wołowiny (ja użyłem polędwicy, ale nada się każda część. i będzie taniej) 1.5 szklanki czerwonego wina (wytrawne, choć ciekawy jestem co by było jak by zrobić z np półsłodkim? bulion wołowy z kostki (lepszy własn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...