Zapiekanka z mięsem i kapustą

Zapiekanka z mięsem i kapustą

Zapiekanka z mięsem i kapustą

Zapiekanka z młodą kapustą jest propozycją na szybkie danie, mało pracochłonne. Składniki 1 średniej wielkości główka białej kapusty 1 cebula 80 g smalcu 1 listek laurowy 1 goździk sól pieprz 500 g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego 100 g tłustego boczku w plasterkach 2 łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie   Z kapusty usunąłem przywiędłe liście, główkę opłukałem i blanszowałem chwilę we wrzątku. Oddzieliłem z główki 8 dużych liści. Pozostałą kapustę rozkroiłem na ćwiartki i wykroiłem głąb. Kapustę pokr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.