Buraki marynowane w całości

Buraki marynowane w całości

Buraki marynowane w całości

Do tego przepisu, potrzebne są malutkie buraki, takie na dwa kęsy. Jest oczywiście z nimi więcej roboty niż z tartymi, ale dla odmiany czasami warto zrobić coś inaczej. Idealnie pasują do wszelkich pieczonych mięs, nam najbardziej smakują z bitkami wołowymi i z dziczyzną. W tej chwili ceny buraków są bardzo atrakcyjne, więc zróbcie parę słoików. I pamiętajcie, żeby obierać je jak są jeszcze gorące, wtedy jest to dużo łatwiejsze. Ja obieram je w ten sposób, że nalewam do zlewu zimną wodę, wkładam do niej parę b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.