Steak medium rare (i parę słów o wołowinie)
Steak medium rare (i parę słów o wołowinie)
Czym charakteryzuje się stek wypieczony medium? Mięso jest lekko różowe. Natomiast medium rare jest leciutko krwiste. Mnie udało się wykonać wołowinę na pograniczu medium rare a medium. źródło: InternetJak najbardziej przepadam za średnio wysmażonym mięskiem, ponieważ wtedy mięso wołowiny nie traci zbytnio smaku i cennych właściwości a jednak nie jemy go całkowicie surowego :) Bardzo wysmażona wołowina traci już swoją szlachetność smaku jaką ma wołowina. Wołowina n... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, wołowina, sosy, stek wołowy, jogurt, sok, warzywa, dania mięsne, mięsa pieczone, masło czosnek, warzywa na patelnie, sos mięsny, czosnek w ziołach, dania na gorąco
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję