Przepis na tę pyszną potrawę pochodzi z książki "Kuchnie świata". Spieszę wyjaśnić że gjuwecz jest potrawą bułgarską, przygotowywaną w glinianym naczyniu które umożliwia długie duszenie potraw w niewysokich temperaturach. Głównym składnikiem potrawy są warzywa oraz mięso. Przepis na ten gjuwecz pochodzi Rylskiego Manastyru. Jest to bułgarski monastyr usytuowany w kotlinie masywu górskiego Riła, około 120 km na południe od Sofii. To tam gotują najpyszniejszy gjuwecz w regionie. Polecam gorąco. Gjuwecz. CZ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.